sport

2018.10.17. 14:43

A játéktól nemrég elbúcsúzott, a klubot viszont nem hagyja el

Bár még mindig csak huszonhat éves, az előző idény végén úgy döntött a Mohácsi TE 1888 női kézilabdacsapatának kapitánya, Zsolt Krisztina, hogy a sorozatos sérülések miatt egészsége megóvása érdekében felhagy a játékkal. Edzőként azonban nem búcsúzik, a serdülő és az ifjúsági csapatnál is folytatja a munkát – előbbivel a tavalyi szezonban bajnoki címet ünnepelhetett.

Erdélyi Bianka (Mohácsi Újság.hu)

Egy korszak lezárult a mohácsi női kézilabdázásban. Szeptember 15-én, az első hazai bajnoki mérkőzés előtt hivatalosan is elbúcsúztatták a Mohácsi TE NB I/B-s női kézilabdacsapatának kapitányát, Zsolt Krisztinát. A közönség vastapssal köszönte meg a több mint kilencszáz gólt, amit szeretett egyesületében játszva szerzett, s a rá jellemző, csupa szív játékot, valamint egy már-már elveszni látszó jellemvonást, a hűséget. A klubhoz, a városhoz.

Zsolt Krisztina Mohácson kezdett el kézilabdázni, kiemelkedő tehetségét felismerve 2008-ban leigazolta az akkor első osztályú PTE-PEAC, ahol az ifjúsági és serdülőcsapatban játszott. Egy évvel később kettős igazolással, 17 évesen a mohácsi NB II-es felnőttcsapat tagja is volt, majd miután az MTE bajnok lett és feljutott a második vonalba, az irányító hazatért. Mohácsi színekben kilenc év alatt 10 NB II-es, 177 NB I/B-s és 14 Magyar Kupa mérkőzésen összesen 943 gólt ért el.

2010-ben NB II-es, 2011-ben NB I/B-s bajnoki aranyérmet szerzett, 2016-ban pedig 200 góllal a Nyugati csoport gólkirálya lett. Pályafutása alatt kétszer is 17 gólt szerzett egy mérkőzésen. 2007-ben a Mohácsi UKSE színeiben a Sellye, míg 2015-ben, már MTE-színekben a Marcali csapatát szórta meg.

Az aranykorszak után a legnehezebb időkben sem hagyta el a csapatot az irányító. 2016-ban kieső helyen zárt a felnőttcsapat és sokáig úgy tűnt, hat év után visszatér a harmadosztályba az MTE. A mohácsi játékos azonban kitartott nevelőegyesülete mellett, amely végül mégis maradhatott a második vonalban.

A felnőttcsapat irányítója és nem mellesleg évek óta csapatkapitánya számos sérülésének köszönhetően az előző szezon végén úgy döntött, egészségi állapota érdekében befejezi pályafutását.

Az egyesülettől azonban nem búcsúzik, hiszen továbbra is edzőként dolgozik majd a serdülő és ifjúsági csapatnál. A tavalyi szezonban hatalmas sikert ért el a serdülő csapattal, hiszen a II. osztály Nyugati csoportjában mindenkit maga mögé utasítva bajnoki címet szerzett az együttessel.

A kedvencek: Pick Szeged és MTK

Zsolt Krisztina (férjezett nevén Kasza Krisztina) 1992-ben született Mohácson, idén nyáron volt az esküvője, Görcsönydobokán él. Kevés szabadidejében sokat tartózkodik Szegeden a nővérénél, illetve a családjánál Mohácson. Kedvencei közé tartozik a Pick-Szeged kézilabda- és az MTK Budapest labdarúgócsapata, kedvenceinek a helyszínen is szívesen szurkol. A Pécsi Tudományegyetemen szerzett diplomát 2016-ban.

Ünnepel az MTE 1888: 130 éves a klub

Október 27-én, jövő szombaton lapunkban is tisztelgünk az idén 130 éves MTE 1888-t előtt: négyoldalas melléklettel jelentkezünk, amelyben visszatekintünk a dicső múltra, s bemutatjuk a klub néhány ikonját is. Az összeállításban mindenki kedvére csemegézhet a cikkek között – igyekszünk minden szakosztályra kitérni, s feleleveníteni az egyesület mai napig emlékezetes eseményeit, történéseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában