Labdarúgás

2018.10.02. 14:05

A piros-feketék a tizenharmadik helyen állnak

A védekezéssel, a rombolással nincs gond, a támadójáték azonban ramaty a PMFC labdarúgócsapatánál – félő, hogy behatároltak a játékosok képességei.

K. Mayer András

Néhány fordulóval ezelőtt még kifejezetten bizakodóak voltunk. Ahhoz képest ugyanis, hogy a PMFC a nulláról indult, hiszen két héttel a kezdés előtt kezdték összerakni a csapatot, az első néhány fordulóban nem volt olyan kilátástalan a produkció.

A Dunaújvárosban elszenvedett 1–0-s vereség abszolút elfogadható (a jelenlegi éllovasról beszélünk), a Szeged-Grosics Akadémia elleni hazai 1–2 is belefér (az egyik bajnokesélyes a Szeged), majd jött az Iváncsán kiharcolt 2–1-es győzelem. Sárai György együttese a negyedik, az ötödik és a hatodik fordulóban sem maradt pont nélkül, előbb a SZEOL-lal, majd a Honvéddal, végül a Makóval ikszelt, s minden egész rózsaszínnek tűnt.

A csapat rutinos védője, Juhász György úgy fogalmazott, a mezőny meghatározó csapata lehet a PMFC, s beférhet az első hétbe. Mellélőtt volna?

A hetedik és a nyolcadik körben már egyetlen pont sem jött össze. A piros-feketék kikaptak Szentlőrincen (papírforma), majd most Szekszárdon is, s lecsúsztak a tizenharmadik helyre. Vagyis: csak egy hajszál választja el őket a kieső pozíciótól.

Elnézve az eredményeket, a védekezéssel nincs gond. A PMFC jól rombol, a nyolc meccsen kapott tíz gól nem rossz mérleg. Aggasztó viszont, hogy a támadójáték egészen pocsék. A helyzetkihasználást direkt nem írtuk rögtön ide – ugyanis el kellene jutni helyzetekig. De ez is nagyon nehezen megy. A játék ezen részében nem igazán látszik a fejlődés, az előrelépés, és sajnos úgy tűnik, itt bizony behatároltak a képességek is. A PMFC jelenleg hat találatnál tart, ami nagyon kevés.

Az őszi szezonból még sok, nyolc forduló van hátra, oda kell tenniük magukat Kolleréknek. Aztán télen, ha van rá lehetőség, erősíteni kell a támadó harmadba, mert a látottak alapján bizony forró a pite.

 

Pontok kellenek!

A következő négy fordulóban nagyon fontos mérkőzések várnak a PMFC-re, ugyanis olyan ellenfelekkel találkozik, amelyek ellen lehet, sőt, muszáj pontot, pontokat szerezni. A következő körben például az utolsó előtti helyen szerénykedő Rákosmente jön Pécsre, utána a hetedik helyezett, ámde az újonc Taksonynál vendégeskedik Sárai György együttese, ezt követően érkezik a tizenkettedik pozíciót elfoglaló Dabas, majd utaznak a piros-feketék a tizennegyedik Paks II.-höz. Ezeken a meccseken kötelező jó eredményeket elérni, különben kieső helyen telelhet a PMFC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában