vívás

2018.10.18. 16:21

Öhlmüller nagyon jól versenyzett a válogatón

Sűrű programjuk volt az utóbbi időszakban a PTE-PEAC vívóinak, több versenyen is szerepeltek a szakosztály sportolói.

K. Mayer A.

A veterán világbajnokságot Olaszországban, Livornóban rendezték meg, ahol két pécsi párbajtőröző, Rab Attila és Benedek Dezső indult. Utóbbi a 70+ korcsoportban a táblán kikapott Liptáktól, s az 51. helyen végzett. Rab az 50+ korcsoportban a legjobb 32 közé jutott, ahol aztán a svéd Larsson jobbnak bizonyult nála, így a 32. helyen zárt.

Horvátországban, Splitben a Nemzetközi Vívószövetség párbajtőrversenye egyben válogató is volt a magyar résztvevőknek, így 35 magyar indult, köztük Öhlmüller Sarolta. A PTE-PEAC sportolója jól vívott, beverekedte magát a legjobb 16 közé, ahol aztán vereséget szenvedett az orosz válogatottban is szereplő Kolobától, s a 15. lett.

A felnőtt vidékbajnokságon, Szegeden mindhárom pécsi a legjobb 16 közé került: Deák Szilárd bronzérmet szerzett, Hesz Krisztián és Kovács Andor is a 9., Merkl Levente a 13. helyen végzett. Női párbajtőrben ezüstérmes lett Póka Bea, Antonovics Dóra a 8. helyen zárt. A férfi csapatversenyben a PTE-PEAC (Deák, Hesz, Kovács, Merkl) az 5. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában