Autósport

2018.11.02. 10:01

Most jön a bajnokavatás: kellemes idő és izgalmas verseny várható

Közel hetven előnevező versenyzőpárossal készülnek bajnokavatásra a hazai amatőr rali életben meghatározó „déli régióban”: a szezonzárónak ezúttal is az Orfű–Magyarhertelend gyorsasági ad otthont.

K. Mayer Andrá[email protected]

Orfű A dél-dunántúli terület éves értékelése mellett az országos pontvadászatban is a Hídépítő Rallye Sprinten kerülhet fel a korona a legjobb(ak) fejére. A vasárnapi szezonzárón többek között Trabantok, Ladák és R5-ös csúcsgépek is színesítik az indulók sorát.

– Felkészültünk a fináléra! – kezdi határozottan Markó Tibor rendező. – Az utóbbi években már nem ez az első alaklom, hogy az utolsó verseny dönt a bajnoki címek majd mindegyikéről. Bár ez a verseny alapvetően nem különbözik jelentősen a sorozat többi eseményétől, mégis, egy szezonban az első és az utolsó alkalom mindig meghatározó. Ezúttal a kettes szorzó, és az őszi párás, nedves időjárás jelenti majd a legnagyobb terhet és kihívást az indulóknak.

Az elmúlt években megszokottak szerint a hazai amatőr ralisport az Orfű–Magyarhertelend gyorsaságin fejezi be az idényt. Orfű környéke már szombaton felbolydul, hiszen a versenyzők ekkor ismerkednek a szakasszal, és teljesítik a kötelező átvételeket, ellenőrzéseket. Az igazi küzdelem vasárnap reggeltől estig zajlik majd.

– Összesen hat gyorsasági szakaszt tervezünk lebonyolítani, három–három alkalommal teljesíti majd a várhatóan közel nyolcvan induló az Orfű strandparkolótól kezdődő, s Magyarhertelenden befejeződő utat oda és vissza. A verseny össztávja harmincnyolc kilométer, ennyi lehetősége lesz a versenyzőknek a még nyílt, bajnoki címekért folytatott meccsek megvívására. Abban biztos vagyok, hogy ez a verseny idén sem lesz sétagalopp!

Markó Tibor a Marco Racing Team vezetőjeként ezúttal is kiemelte, hogy ez a rendezvény az érintett települések (Orfű, Magyarhertelend, Abaliget) segítsége, támogatása, valamint az ott élők sportszeretete és türelme nélkül nem valósulhatna meg sikeresen évek óta.

Az évadzárón a Rallye Sprint Kupa és a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság mezőnyei mellett ezúttal is látható lesz több licenszes vendégművész is, akik autócsodáikkal és produkciójukkal tovább emelik az esemény színvonalát. A szervezők kellemes kiránduló időre készülnek, így szeretettel invitálják a helyszínre az autósportbarát nézőket.

– Kellemes szabadtéri programra várunk mindenkit, a rendezvény ezúttal is ingyenes. Az Orfű-tető felől érkező nézőknek a gát észak-keleti végét, vagy a Dollár utcát javaslom megközelíteni, hiszen mindkét helyen könnyen tudnak parkolni és jól, hosszan belátható nézői pontokról tekinthetik meg az eseményt. A program vasárnap 7 órakor kezdődik a strandparkolóból indulva, és várhatóan kora este, már sötétben ér véget.

A rendezvény miatt az Orfű, Dollár u. (Campingtől)–tekeresi bekötő–gát–Magyarhertelend útvonalon, valamint az Abaliget–Orfű összekötőn útlezárásra kerül sor november 4-én 6 és várhatóan 20 óra között. Orfű és Abaliget település Pécs irányából a verseny ideje alatt is megközelíthető. Az útlezárás ideje alatt a Tekeresre ki- és bejárást biztosítják: a gát észak-keleti oldala felől a menetrend szerinti autóbuszok érkezésekor és távozásakor a biztonsági szolgálat irányításával.

Címkék#rallye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában