Baranyai körkép

2018.12.31. 18:55

Baranya sportja kitett magáért

Az év utolsó napján megpróbáltuk összegyűjteni a legjobb, legérdekesebb, legemlékezetesebb sportpillanatokat.

Sz. M.

Nálunk ez volt a baranyai sportélet 2018-as évének

...legnagyobb sportsikere: A két pécsivel, Burján Csabával és Knoch Viktorral felálló magyar férfi gyorskorcsolya-váltó olimpiai bajnoki címe. Ezen nincs mit magyarázni.

...legláthatatlanabb alakja: A PMFC tulajdonosa. Persze, tudjuk, a PSN Zrt. működteti a szebb időket is megélt NB III.-as együttest. De egyrészt szurkolóként nagyon hiányzik nekünk egy igazi tulaj, másrészt bizony nehéz feladat egy konkrét arccal beazonosítani a pécsi focicsapatot jelenleg.

...legpechesebb sportolója: Michelisz Norbertnek idén mindig közbejött valami. Technikai hiba, sérülés, kicsúszás. Az biztos, hogy a himesházi versenyzőnek volt jobb éve.

...legnagyobb hajrája: A PVSK-Mecsek Füszért OB I.-es vízilabdacsapata a közelmúltban úgy nyert idegenben a jóval esélyesebb BVSC ellen, hogy az utolsó negyed előtt néggyel is vezetett fővárosi riválisa. Minden csapat olyan fordításról álmodozik, mint ami Csaba Mártonéknak összejött.

...edzője: Kilvinger Bálint. A Sport36-Komló kéziseinek trénere az 5. helyre vezetett tavasszal együttesét, és sok év után újra nemzetközi kupameccseket játszhatott a gárda.

...visszavonulója: Czukor Zoltán, az emberemlékezet óta aktív gyalogló 3 olimpiai és 2 világbajnoki szereplés után, idén, túl az ötvenen döntött úgy, felhagy az aktív sporttal.

...legrövidebb bajnoki szereplése: A Szászvár Megye I.-es focicsapata ugyan elkezdte a szezont, de hét kör után, megszámlálhatatlan kapott gólt követően végül nagyon gyorsan kizárták a bajnokságból...

...meccse: A PVSK-Veolia férfikosárcsapata a közelmúltban fogadta az ősi rivális Kaposvárt. Nem elég, hogy Csirke Ferenc együttese nyert, de sok-sok év után végre újra telt ház volt a Lauberben.

...élménye: A nyári foci-vb eleve nagy élmény minden sportrajongónak, szerkesztőségünk azonban lent járt Horvátországban, és a remekül szereplő, végül ezüstérmet szerző válogatott otthonában élvezhette a vb hangulatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában