sport

2019.01.15. 13:30

A magyarok negyedik helyen zártak

A Multi Alarm SE sportcsarnoka adott otthont három napon át a Nation to nation elnevezésű nemzetközi tollaslabda csapatversenynek, amelyet a 13 év alatti gyermekek számára írtak ki.

Horváth L.

Tíz ország fiataljai indultak, a résztvevőket két csoportba osztották, körmérkőzéses rendszerben küzdöttek, majd jöttek a helyosztók. A magyar együttesben két pécsi játékos, Dorozsmai Hédi és Palkovics Péter kapott helyet. A végső győzelmet Románia szerezte meg Dánia és Csehország előtt, a magyar fiatalok a negyedik helyen végeztek.

– Ilyen jellegű verseny nincs másutt Európában, ezért is népszerű – mondta Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke. – A mieink a későbbi győztes románoktól 5-4-re kaptak ki az elődöntőben, ugyanez volt az eredmény a másik ágon a dánok javára. Románia elsősége nagy meglepetés.

A Multi Alarm SE két tollaslabdázója a legfiatalabb volt a magyar válogatottban, még a 11. életévüket sem töltötték be, az edzői értékelés szerint erőn felül teljesítettek. Számukra a nemzetközi tapasztalat megszerzése volt a cél. Pécsett ez volt az idei első tollaslabda-verseny, a Multi Alarm SE sportcsarnokában a következő az I. osztályú csapatbajnokság alapszakaszának második köre lesz január 26-án, majd a nemzetközi magyar ifjúsági bajnokság következik február 7-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában