labdarúgás

2019.01.22. 15:00

A nulláról kezdték újra

Néhány éve a nulláról kezdtek mindent, utánpótlásuk egyáltalán nem volt, felnőtt csapatuk pedig legalulról indult. A vezetőség és az edzők kitartó munkájának köszönhetően minden tekintetben fejlődik a szigetvári labdarúgás.

Szabó Dániel

Ahogy már korábban is megírtuk, a Szigetvári LE felnőtt labdarúgócsapata két és fél éve a megyei negyedosztályból (újra) indult, és ma már a megyei III.-as Czibulka-csoportot veretlenül vezetve ismét a feljutás kapuján dörömböl. A baranyai kisváros labdarúgása mélyponton volt, a vezetőség helyi és környékbeli fiatalokkal virágoztatná fel újra.

Jelenleg a helyzet az utánpótlást tekintve is több mint biztató, hiszen a Bozsik-programban indulnak egészen U7-től U13-ig, illetve a megyei első osztályban U16-os és U19-es utánpótláscsapatokat is versenyeztetnek, valamint az U14 nyári megalakulása is már tervben van.

– 2016-ra egyáltalán nem maradt utánpótlás-játékos Szigetváron, így mindent a nulláról kellett kezdenünk – mondta lapunknak Horváth László, a Szigetvári LE felnőtt-, illetve utánpótlásedzője. – Megpróbáltunk kollégáimmal ismeretségeink révén minél több helyi és környékbeli gyereket összegyűjteni, akár olyanokat is, akik még soha nem fociztak, illetve visszacsábítottunk korábban eligazolt játékosokat is. A célunk pedig természetesen az, hogy ezek a srácok folyamatosan feljebb lépve egyszer a felnőttcsapatot erősítsék.

Horváth kiemelte, hogy a felnőtt gárda szintén tele van utánpótlás-játékossal, ráadásul télen ismét erősödtek egy tizenöt, illetve egy tizenhét éves tehetséggel, akik akár a „nagyok” között is bizonyíthatnak. A tréner hangsúlyozta, hogy a fiataloké a jövő, és mindenkinek megadja a lehetőséget a bizonyításra.

Ráadásul a legkisebbek is jól szerepelnek, a 2008-as és 2010-es korosztály pedig abszolút kiemelkedik Horváth szerint, aki egyébként a 2008-asokat dirigálja, és a Bozsik-program mellett nemzetközi tornákra is viszi fiataljait. A közelmúltban a horvátországi Donji Miholjacon rendezett kupán értek el egy bravúros negyedik helyezést, megelőzve ezzel több horvát gárdát is.

Nemzetközi U11-es torna, Donji Mihojlac (Horvátország): 1. Donji Mihojlac, 2. Eszék, 3. PMFC, 4. Szigetvár. A Szigetvári LE 4. helyezett csapata: Horváth Bendegúz, Serdán Rikárdó, Nagy Olivér, Kuhl Bálint, Kiss Máté, Niesz Ádám, Villányi Ákos, Halas Tamás.

Tornát rendeznek

A Kell Egy Csapat Alapítvánnyal közreműködve és Horváth László főszervezésében nemsokára megrendezik Szigetváron a XV. Dél-Zselic nemzetközi gyermek utánpótlástornát. A négy hétvégén át tartó sportrendezvényen közel hatvan csapat fiataljai vesznek részt.

Dél-Zselic Gyermek Labdarúgó Fesztivál, Szigetvár, Városi Sportcsarnok. Időpontok: február 2. (U15-ös korosztály), február 9–10. (U13), február 16–17. (U11), február 24. (U9).

Csapatok: PVSK, PMFC, Dombóvár, Siklós, Halászi FS, Szigetszentmiklós, Debrecen FC, Csomádi FS, Keleti Upse, Mohács, Pécsi Sportolda, Komló, La Escuela FC, Sellye, Barcs, Kecskeméti LC, PEAC, No Limit Virovitica (horvát), NK Karic Garesnica (horvát), Donji Mihojlac (horvát).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában