labdarúgás

2019.01.20. 08:45

Magasabb fokozatba kapcsol a megyei foci

Végképp vége a kissé álmosító téli szünetnek a megye labdarúgásában: most szombaton négy városban kezdődött meg a műfüves nagypályás bajnokság, amelyet ezúttal is az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága szervezett meg.

K. Mayer András

Hosszú idő eltelt már az utolsó bajnoki meccsek óta, osztálytól függően november közepe, vége felé játszották le az utolsó fordulókat. Azóta pihentek a játékosok, a csapatok, s többnyire csak nemrég kezdték meg a felkészülést a tavaszi szezonra.

Ami alapvetően nem túl izgalmas, hiszen sok melóból áll, hogy meglegyen a megfelelő kondi a következő hónapokra. A felkészülési meccsek visznek mindig színt a szürke edzésmunkába, nem csoda, hogy a játékosok rendre nagyon várják, hogy megmérkőzhessenek valakivel. Az MLSZ Baranya Megyei Igazgatósága által megszervezett téli nagypályás műfüves bajnokság ezért örvend nagy népszerűségnek: megvannak az ellenfelek, jók a helyszínek, s azért tétje is van ennek a sorozatnak.

– Ez lesz az első olyan hétvége, amikor magasabb sebességbe kapcsolunk: egyrészt négy helyszínen beindul a műfüves bajnokság, másrészt ugyanennyi csarnokban folytatódik a megyei utánpótlás futsalbajnokság – mondta lapunknak ifjabb Bogyay Zoltán, az MLSZ BMI igazgatója. – A csapatok már várják, hogy meccseket játszhassanak.

A téli nagypályás műfüves bajnokságot megyei I. és II., valamint III. és IV. osztályú csapatok számára írták ki. A sorozat előbbiek számára indult szombat délután Kozármislenyben, utóbbiak pedig egy hét múlva kezdenek – nem túlzás, az egész megyét megmozdítja a bajnokság, hiszen összesen ötvennégy csapat vesz részt rajta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában