Helyi sport

2019.02.19. 13:50

Nagyon jól sakkoztak a pécsi pingpongosok

Sakkoztak egyet a PTE-PEAC Kaló Méh asztaliteniszezői a hétvégi bajnokik előtt – persze csak átvitt értelemben.

K. Mayer A.

Minderre azért volt szükség, mert az extraligás csapat egyik játékosa, Linder Ádám egyben a serdülő lány válogatott szövetségi edzője is, s együttesével egy cseh nemzetközi versenyre volt hivatalos, így rá nem számíthattak a Gödöllő elleni idegenbeli mérkőzésen.

– Ilyenkor fel szoktuk tölteni a keretet, hogy ne csak két játékosnak kelljen asztalhoz állnia – mondta Orosz Gábor játékos-edző. – Most is szóba került, hogy Dudás Róbert megy az extraligás csapathoz, de közben a harmadik számú gárdánknak fontos meccse volt az NB I-ben, kiesési rangadó várt rá Szombathelyen. Ezért úgy döntöttünk, hogy az Extraligában maradnak ketten, Dudás pedig megy a harmadik csapattal.

A sakkozás bejött: az Extraligában simán nyert a PTE-PEAC Kaló Méh I., és a fontos szombathelyi mérkőzésen is pécsi siker született. Mégsem lehetett teljes az öröm a PEAC-nál, ugyanis a másik NB I.-es együttesük, vagyis a második számú gárda kikapott Budaörsön.

– Tényleg majdnem minden jól sült el, persze volt némi izgalom. Sajnáljuk a Budaörs elleni vereséget, nem várt fiaskó volt – tette hozzá Orosz.

Eredmények:

Extraliga: Gödöllő–PTE-PEAC Kaló Méh I. 2-6, pécsi győztesek: Gerold 3, Demeter 2, és a Gerold–Demeter páros. NB I.: Budaörs–PTE-PEAC Kaló Méh II. 10-3, pécsi győztesek: Orosz 2, Gálosi. Szombathely–PTE-PEAC Kaló Méh III. 7-10, pécsi győztesek: Mihalovity 3, Dudás 4, dr. Ács, Mirshahvalad, és a Dudás–dr. Ács páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában