látványtánc

2019.03.24. 21:22

Látványos fordanos sikerek születtek

Szombaton rendezte a Magyar Látványtánc Sportszövetség Kaposváron a dunántúli terület kvalifikációs versenyét. Az egész napos táncversenyt 1200 fő feletti versenyzői létszám és 241 versenyszám jellemezte. A Pécsi Fordan Táncklub 8 egységgel, összesen 62 versenyzővel képviselte városunk színeit.

bama.hu (Forrás: Fordan Táncklub)

A felnőtt akrobatikus rock ’n’ roll csoport kategóriában az Elysium csapata arany minősítést és a zsűri különdíját érdemelte ki, felkészítőjük Majorlaki Ágnes. Felnőtt formációban a rockysokat a Heartbreakers képviselte, Halász Dalma tanítványai szintén arany minősítést kaptak a zsűritől.

A Street Dance Mix versenykategóriában több fordanos egység is versenyzett szóló, duó, csoport és formációs kategóriákban egyaránt.

Máté Melinda fashion dance oktatói tanítványai közül Kőhalmi Ervin szólóban arany minősítést kapott. A Crazy Chix junior csapat 2., míg Dance for Crazy junior formáció Light in the Dark koreográfiája 3. helyezést ért el. Az utóbbi formáció különleges színpadi megjelenéséért a zsűri különdíját is átvehette.

Molnár Ákos fashion dance oktató három egységével járult hozzá a pécsi sikerekhez. A Tombory Jázmin, Orosz Panni junior duó 1. helyezést ért el. Az Amazing Ladies junior csapat pedig szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott. A legnépesebb felnőtt formáció, az Illusion is a Street Dance Mix kategóriában bizonyíthatott és a zsűritől arany minősítést vehetett át.

A versenyzők nemcsak helyezéseket és minősítéseket kaptak a látványtánc-versenyen, hanem pontszámokat is. A kaposvári kvalifikáción mind a nyolc fordanos egység igen magas pontszámot kapott a zsűritől, így biztos helyük van a májusi budapesti magyar bajnokságon. A bajnokságon fog eldőlni, hogy ki indulhat a júliusi Európa-bajnokságon, amit ezúttal Balatonfüreden rendeznek.

A Pécsi Fordan Táncklub öt éve versenyez a Magyar Látványtánc Sportszövetség versenyein. Eddig öt Európa-bajnoki és több magyar bajnoki címet értek el. Papp Viktor vezetőedző szerint remek lehetőség versenyezni az MLTSZ megmérettetésein. Versenyzőiknek és egyesületünknek is fontos, hogy minél szélesebb körben, akár több szövetségben megmutathassák fiataljaik tudásukat, azonban akrobatikus rock ’n’ roll táncosaik nagy részt a Magyar Táncsport Szakszövetségben versenyeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában