Pécs

2019.03.27. 14:07

Modern körülmények között képezhetik a tehetségeket

A régi épület bontásával megkezdődtek az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémia építésének munkálatai a kovácstelepi sporttelepen. A beruházás megvalósulása után a régió tehetséges futballistái a modern kor követelményeinek megfelelő körülmények között készülhetnek.

Szabó Dániel

A munkagépek már a helyükön vannak, s már a bontás is javában zajlik a Psn Zrt. által működtetett PMFC kovácstelepi sporttelepén, ahová a régió legkorszerűbb labdarúgóutánpótlás-műhelyét, az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Utánpótlás Akadémiát húzzák fel az elkövetkezendő egy évben. Szerda délelőtt a klub edzői és dolgozói jelenlétében Vári Attila, a Psn Zrt. vezérigazgatója és Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át hivatalosan is terepet a kivitelező szakembereknek.

– Szeretném megköszönni a kormánynak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, hogy ezt a lehetőséget és támogatást megadták nekünk

– fogalmazott beszédében Vári Attila. – A PMFC országos szinten egy kiemelkedő utánpótlásnevelő klub, és az egyesületnél dolgozók munkájának és a játékosoknak köszönhetően regionális központ is lettünk. A PMFC több mint háromszáz igazolt sportolója mellett több ezer fiatalt mozgatunk meg hetente.

Páva Zsolt pedig más, a közelmúltban befejeződött vagy elkezdődött pécsi sportberuházásokra is felhívta a figyelmet. Kiemelte, hogy nemrég adták át a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, valamint a PVSK infrastrukturális fejlesztései is zajlanak. Emellett reményét fejezte ki, hogy város ismét elfoglalhatja megérdemelt helyét a sporttérképen.

A beszédek után az egyik elavult melléképület bontásába nyerhettek betekintést a jelenlévők. A helyszínen volt a felnőtt NB III-as csapat mindössze 18 esztendős hálóőre, Kovács Benedek is.

– Saját nevelésű játékosként nagy öröm számomra, hogy elkezdődött ez a beruházás

– mondta lapunknak Kovács. – A fiatalabb labdarúgók számára is nagy motivációt jelent, ha ilyen körülmények között készülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában