Asztalitenisz

2019.04.01. 09:40

Hatalmas volt az öröm, megnyerték a rangadót

Annyi néző és olyan hangulat volt a Boszorkány úti csarnokban, mintha bajnokit döntőt játszott volna a PTE-PEAC Kaló Méh extraligás férfi asztalitenisz-csapata.

K. Mayer A.

Fotó: Löffler Péter

Bár ez nem volt egy aranycsata (reméljük, az sem marad majd el), a Celldömölk elleni szimpla meccs beillett volna annak, bizony több volt egy szimpla meccsnél. Az alapszakasz-elsőség szempontjából ugyanis kulcsfontosságú összecsapás volt ez, ennek megfelelően fel is szívták magukat a pécsiek: kiválóan kezdtek, s 5-1-re elhúztak. Ekkor tudat alatt kiengedhettek egy picit, mert a vendégek felzárkóztak 5-4-re, ám ebben a kiélezett szituációban Dudás Róbert (aki vezetőedző és egyben az extraligás csapat cserejátékosa) megnyerte a Kriston elleni mérkőzését, amivel eldöntött mindent.

– Igazi csapatmunka volt, mindenki odatette magát! – értékelte a látottakat Orosz Gábor, a pécsiek játékos-edzője. – A mérkőzés után óriási volt az öröm, mert mindenki tisztában volt vele, milyen sokat jelent ez a győzelem.

Ennek a sikernek köszönhetően a pécsi csapat szinte biztosan megnyeri az alapszakaszt, ami kedvező pozíciót biztosít majd a bajnoki négyes döntőre. A Final Fourra június első két napján kerül sor az új celldömölki csarnokban.

Az eredmény: PTE-PEAC Kaló Méh–Celldömölk 6-4, pécsi győztesek: Demeter 2, Gerold 2, Dudás 1, és a Gerold–Lindner páros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában