boccia

2019.05.24. 15:00

A felnőttek között lett ezüstérmes Koleszár

Ezüstérmet szerzett a Tata Open Kupán a PEAC parasportszakosztály boccia csapatának két versenyzője, Sipos András és a mindössze tizenkét éves, mégis a felnőttek között induló Koleszár Gréta.

Szabó D.

A pécsiek hat versenyzővel vettek részt a tatai megmérettetésen, amelyen kilenc egyesület negyvennégy sportolója jelent meg. A pécsiek mindannyian sikerrel vették az első játéknap csoportküzdelmeit. Az egyenes kiesési szakaszban a sorsolás szeszélyeinek köszönhetően két PEAC-os is egymással játszott, a legjobb négybe végül a Sipos–Koleszár-duója jutott be, ahol szintén sikerrel vették az akadályt.

A fináléban pedig nagy küzdelemben, az utolsó pillantig és dobásig küzdve ezüstérmet szereztek. Rózsa István és Virág Attiláné hatodik, valamint Kienle Kinga és Kolossa Ferenc párosa nyolcadikként végzett. A Szabó Szonja emlékére megrendezett versenyt összesen tizenhat győzelemmel és kilenc vereséggel zárták a baranyaiak.

Ezenfelül különdíjban részesültek az egyesület azon 50 év feletti versenyzői, akik már szereztek érmet országos versenyeken (Virág Attiláné, Kolossa Ferenc, Rózsa István), de Stier Lászlóné sportágért tett erőfeszítéseit is elismerték.

Ősszel Pécsen rendezik meg az Országos Bajnokság zárófordulóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában