női kosárlabda

2019.05.19. 14:45

Zaklatott szezonon van túl Meszlényi Róbert csapata

A csalódást keltő hetedik helyen zárta a bajnokságot a PEAC-Pécs női élvonalbeli kosárlabdacsapata. Az együttes vezetőedzőjét, Meszlényi Róbertet kérdeztük a hullámzó szezonról.

Szabó Dániel

– Hogyan élte meg vezetőedzőként ezt az évet?

– Már a szezon eleje is zaklatott volt, hiszen két légiósunk, Sarah Imovbioh és Julie Vanloo világbajnoki szereplésük miatt csak később csatlakoztak a kerethez. Majd egy kialakulóban lévő magba kellett beépíteni őket, s így ismét borult minden, emellett sérülések is sújtották a csapatot. Januárban pedig jött Barnai Judit távozása, ami ismét keresztülhúzta a számításainkat. Szerettünk volna mezőnybe igazolni egy külföldit a télen, de két magasemberrel nem játszhattuk végig a bajnokságot, s ekkor állapodtunk meg Alyssa Brewerrel.

– A körülményekhez és a lehetőségekhez képest mégis sikeresen zárult az alapszakasz, hiszen negyedikek lettek.

– Ez a negyedik hely minket, edzőket is elaltatott, kicsit elhittük, hogy minden jó és minden működik. De sajnos a rájátszásban rá kellett jönnünk, hogy ez nem így van. Körvonalazódott, hogy vannak játékosok, akik ezt a terhelést és nyomást nem bírják el. Sajnos nem is bírták, és olyan produkciót nyújtottak, amivel nem tudtunk jó eredményt elérni.

– Név szerint?

– Vanloo hatalmas lendülettel érkezett meg hozzánk, aztán úgy tűnt, hogy kiismerték a játékát, amivel nem tudott mit kezdeni. Csalódás volt az ő szereplése. Mi azt gondoltuk, hogy egy ilyen kaliberű játékos a csapat élére áll és vezérünk lesz, de a rájátszásban ez abszolút nem valósult meg. A másik név pedig Brewer, aki nem úgy dolgozott az edzéseken, ahogy azt elvártuk, nagyon sokszor visszafogta a ritmusunkat. Csak az alapszakaszban nyújtott elfogadható teljesítményt, majd amikor hetente két meccsünk volt, kiütköztek a hiányosságai. Ez természetesen a mi felelősségünk is, jobban kellett volna őt motiválni.

– Mit csinálna most másként?

– Nagy hiba volt belemenni abba a szezon elején, hogy megvárjuk a két légióst, és Brewer leigazolásánál sem döntöttünk jól. Illetve túl sok szabadságot kaptak a játékosok, nem voltak eléggé kontrollálva. Azt gondoltam, hogy erre van szükségük, de sajnos nem úgy történtek a dolgok, ahogy elképzeltem.

– Mik lehetnek a célok a következő szezonban?

– Van legalább négy csapat, akikkel financiálisan nem tudunk versenyezni, így a realitás ismét az 5–8. hely egyike lehet. Most megpróbáljuk a magyar magot kialakítani, több fiatal játékosnak szeretnénk lehetőséget adni, s melléjük néhány minőségi légióst igazolni. A Rátgéber Akadémiáról ismét kerülnek fel hozzánk kosárlabdázók, s remélem Wentzel Nórához hasonlóan élnek a lehetőséggel, és stabilizálják helyüket a csapatban.

– A PINKK-Pécsi 424-gyel is kötöttek egy együttműködési megállapodást a múlt nyáron. Ebből profitált valamit a két klub?

– Nagyon kezdeti stádiumban volt ez az első év. Mindenképpen le kellene ülni, és megbeszélni, hogy lehetne hatékonyabbá tenni ezt az együttműködést.

– Szücs Réka a PEAC-tól került kölcsönbe a PINKK-hez, majd szintén kölcsönbe a Diósgyőrhöz, ahol ezüstérmet nyert. Vele számol még a klub?

– Mi szerettük volna visszahozni, személyesen is tárgyaltam vele, de ő Miskolcon képzeli el a jövőjét.

Elhunyt a legendás játékvezető

Elhunyt Szabó György, egykori nemzetközi játékvezető, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Játékvezetői Bizottságának korábbi elnöke, aki évtizedeken keresztül élvonalbeli mérkőzéseken fújt. A szekszárdi és a magyar kosárlabdázás ikonikus alakja hatvanhét éves volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában