kosárlabda

2019.06.16. 21:03

A spanyol élvonalban folytatja Simon Zsófia

Az elmúlt bajnoki évadot a PEAC Pécs női NB I.-es kosárlabdacsapatánál töltő Simon Zsófia külföldre igazol, és a Mann Filter Casablancánál folytatja pályafutását – jelentette be hivatalos felületein a spanyol klub. A zaragozai egyesület tavaly a spanyol élvonal 8. helyén végzett.

Szabó D.

A válogatott játékos tavaly nyáron a Győrtől szerződött Baranyába, és a pécsiek meghatározó játékosának számított a szezon során. A 2-es és 3-as poszton bevethető kosárlabdázó az alapszakaszban 17-szer lépett pályára, ami alatt 10,5 pontot, 2,7 lepattanót és 4 gólpasszt átlagolt. A rájátszásban pedig hat meccsen szerepelt, s 12,5 pont, 3,7 lepattanó és 4,2 gólpassz-átlaggal zárt.

Simon jelenleg a válogatottal készül a június 27-én rajtoló szerbiai Európa-bajnokságra. A nemzeti csapat egy Prágában megrendezett nemzetközi tornán vett részt, amelyet két vereséggel és egy győzelemmel zárt. Székely Norbert Együttese a házigazda Csehországtól és a lettektől kapott ki, egyetlen sikerét pedig Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen aratta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában