Fitnesz

2019.07.18. 08:52

Ketrecharcosokat edzene az Egyesült Államokban

Korábbi ígéretéhez híven kihagyja az idei évet Horváth Bianka (35) hazai és nemzetközi fitneszbajnok. Bár nem versenyez, továbbra is edzésben marad, mert jövőre esetleg folytatja.

Horváth László

Tavaly novemberben járt utoljára versenyen Horváth Bianka, akkor Bukarestben aranyérmet nyert egy úgynevezett pro-viadalon. Az amatőrök mezőnyében lett első, merthogy bármennyire is szerette volna, 2018-ben nem sikerült megszereznie a profi státust.

– Továbbra is az a célom, hogy bekerüljek a hivatásosok közé – nyilatkozta a nyolcszoros NPC Figure Miami-bajnok fitneszversenyző. – Bukarestben és előtte Londonban csupán egy ponton múlott. Most pihenek, ezt az évet kihagyom, nem versenyzek. Nem is hiányzik. Elfáradtam. Tíz év versenyzés után jött a szünet, talán jövőre lesz folytatás...

Mindenesetre, ha Pécsen van, naponta edz. Elmondása szerint azonban már nem figyel oda annyi a diétára, azt eszik, ami neki jólesik. De ez szerencsére nem látszik meg az alakján. Sok pénzt beleölt a sportolásba, különösen abba, hogy szert tegyen a profi kártyára.

Dolga azért van elég. A nemrégiben lezajlott Balaton-átúszás díszvendége volt Kovács „Kokó” Istvánnal és Füzesi Zoltánnal, a két egykori ökölvívóval a közönség előtt beszélgettek a sportról, a versenyekről, az egészséges életmódról, aztán ahogy fogalmaz: sokakat bevonva megmozgatták az egész partot. Emellett testépítő fitneszinstruktor diákjai vannak, több hónapon át, a My­move Online Fitness School nevű akció keretében, 12 fős csoportokban képezi a fizetős tanfolyam résztvevőit.

Nála a nyár sorozatos fellépésekkel telik, hívják ide-oda. A hétvégén Gyopárosfürdőn több száz embernek jógát oktat, augusztus 11–15. között Szegeden, az MMA-táborban a többiekkel együtt küzdősportot űz, augusztus végén pedig a húgával a horvát tengerparton, Brac szigetén nemzetközi fitnesztábort vezet több országból érkezetteknek. A sporthoz kötődő tevékenységek mellett még a jótékony célú, a rászoruló embereken segíteni akaró ÉKE (Magyarországi Nemzeti Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete) jogvédő szociális szervezet alelnöke lett Baranyában.

A zsúfolt program miatt a nyaralás idén kimarad, illetve, ha lesz is belőle valami, akkor csak ősszel vagy télen. Még nincs eldöntve, hogy hová utazik majd, célállomásként Toscana és Csernobil ugyanúgy rajta van a bakancslistán, mint például Peru vagy az angliai Stonehenge.

– A végére hagytam a csattanót – mesélte. – Erőnléti edzőt keres a ketrecharcosok nemzetközi szervezete, az UFC. Las Vegasban és Miamiban hirdetnek állást. Erre jelentkezem én is, hamarosan beadom a papírokat. Ez nem egyszeri munka, ki kellene költözni az Egyesült Államokba. Én még abban is benne lennék. De jó lenne, ha sikerülne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában