labdarúgás

2019.08.18. 19:57

Gálameccset varázsolt a PMFC a Taksony ellen, szentlőrinci bravúr az esti meccsen

Maradéktalanul kiszolgálta szurkolóit a PMFC labdarúgócsapata a Taksony elleni hazai bajnokin: Vas László együttese nyolc gólt szerzett. Erre azért mindenki felkapja a fejét. A Kozármisleny közel állt a győzelemhez, de végül meg kellett elégednie az egy ponttal.

K. Mayer András

Megjött a nagy meleg vasárnapra, amit a szurkolók nem különösebben bántak a PMFC hazai mérkőzésén, ám a játékosok teljesítményén mintha meglátszott volna, hogy túl magas a hőmérséklet. A házigazda piros-feketék tompábbak voltak a vártnál, nem brillíroztak úgy, ahogy sokan várták – ettől függetlenül a csapat erejét jelzi, hogy két gólt így is szereztek, s ezzel gyakorlatilag negyvenöt perc alatt eldöntöttek mindent.

De nem ültek rá az eredményre, és ez becsülendő! A szünet után ugyanis rátettek egy vagy két lapáttal, s gálameccset varázsoltak a Stadion utcába. A meccs végén úgy potyogtak a gólok, hogy győzték kapkodni a fejüket a drukkerek – a végén nyolcnál állt meg Vas László együttese! Fontos megjegyezni, hogy láthatóan jó, ütős cseréi vannak most a vezetőedzőnek, mindhárom pályára lépő játékos (Kónya Dávid, Tihanyi és Hegedűs) betalált.

– Úgy gondolom, nyolc gólt rúgni bármilyen osztályban, bármilyen ellenféllel szemben nagy dolog – értékelt Vas László, a PMFC vezetőedzője. – De ezért a győzelemért is csak három pont jár, nem szabad túlértékelnünk: ma még ki kell élveznünk a sikert, holnaptól viszont már arra kell koncentrálnunk, hogy a következő meccsen is hasonló teljesítményt tudjunk nyújtani. Örülök annak, hogy a becserélt játékosok mind mentalitásban, mint teljesítményben hozzá tudtak tenni a játékunkhoz, ez biztató a jövőre nézve.

PMFC–Taksony 8-1 (2-0)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 3. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 1200 néző. Vezette: Bana G. PMFC: Kovács B. – Sági, Gajág, Rácz, Németh – Szabó D. (Hegedűs, 61.), Futó, Bohata (Kónya D., a szünetben), Grabant – Máté J. (Tihanyi, 65.), Geiger. Vezetőedző: Vas László

Gólszerzők: Gajág (5.), Geiger (23.), Máté J. (47.), Németh (50.), Rácz (66.), Kónya D. (84.), Tihanyi (85.), Hegedűs (88.), ill. Szilágyi (83.)

Nem maradt pont nélkül a HR-Rent Kozármisleny, ami jó hír, az viszont bosszantó, hogy nagyon közel állt a győzelemhez Pókos Csaba együttese, mégsem tudott nyerni. A Dunaharaszti MTK otthonában jó első félidőt produkáltak a vendégek, Füredi révén korán vezetést szereztek, s még lőhettek volna egy-két gólt, amivel el is döntötték volna a meccset. De nem lőttek, s ennek a végén itták meg a levét: egy bedobás után ugyanis a 91. percben addig pattogott a labda a kapu előtt, amíg Somogyi mögé nem került.

Dunaharaszti MTK–HR-Rent Kozármisleny 1-1 (0-1)

Labdarúgó NB III. Közép-csoport, 3. forduló. Vezette: Szabó L. HR-Rent Kozármisleny: Somogyi – Kónya K., Nagy Á., Füredi, Kocsis – Fenyvesi, Rácz Á. (Csernik, 57.) – Tóth M. (Dalipi, 85.), Berdó M. (Horvát, 71.), Turi II T. – Turi I T. Vezetőedző: Pókos Csaba

Gólszerzők: Juhász (91.), ill. Füredi (19.).

2-0-ról fordította meg a meccset a Szentlőrinc

Nem kis bravúrt hajtott végre a baranyai csapat a gyakran éremesélyesnek és feljutásra törőnek titulált Dunaújváros otthonában. A mérkőzés 74. percében még sima hazai győzelemnek tűnt az összecsapás, ám a szentlőrinciek az utolsó negyed órában (mindössze 11 perc leforgása alatt) három gólt rámoltak be.

Dunaújváros–Szentlőrinc 2-3 (1-0)

Szentlőrinci gólszerzők:

75' JUHÁSZ LÁSZLÓ

77' VAJDA ROLAND ATTILA

86' HLEBA TAMÁS

További eredmények: Iváncsa–Kelen 4-0, Dabas–Szekszárd 2-0, THSE-Szabadkikötő–Dabas-Gyón 1-1, Bp. Honvéd II.–Rákosmente 2-2, Kecskemét–Monor 1-2.

A 4. forduló programja (augusztus 25., 17.00): HR-Rent Kozármisleny–Dabas, Szentlőrinc–Kelen, Dabas-Gyón–PMFC, Kecskemét–Iváncsa, Monor–Bp. Honvéd II., Rákosmente–THSE-Szabadkikötő, Taksony–Dunaharaszti MTK, Szekszárd–Dunaújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában