Siker

2019.08.06. 15:12

Pezsgőbontás, örömtánc is volt a megnyert Eb-döntő után

Egész életre szóló élményben volt része a mohácsi születésű kézilabdázónak, Schatzl Natalie-nak, aki nemrég aranyérmet ünnepelhetett a magyar junior válogatott tagjaként.

K. E. (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Mura Laszlo

A magyar női junior kézilabda-válogatott történelmi sikert aratott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A döntőben Hollandia legyőzése azt jelentette, hogy három ezüstérem után meglett az első arany a korosztályos kontinensviadalon. A mohácsi születésű balszélső, Schatzl Natalie – aki 2013-ban, 13 évesen mutatkozott be a felnőttek között Mohácson – négy góllal járult hozzá a győzelemhez, a tornán pedig összesen 23 góllal vette ki a részét a sikerből.

– Jó formában éreztem magam az Európa-bajnokságon, amit főként a csapatnak köszönhetek. Úgy gondolom, kivételes kitartásunk volt a meccseken, és mindent beleadtunk a győzelemért. Egy kisvárosi lányként hihetetlen volt számomra átélni ezt az egészet – mesélte a 19 éves Schatzl Natalie, majd hozzátette, a győzelmet követően pezsgőbontás volt a jutalom, és természetesen az örömtánc sem maradhatott el az öltözőben.

Schatzl Natalie 2018-ban igazolt át az Érdhez, ahol elmondása szerint nagyon jól érzi magát.

– Belecsöppentem az igazi NB I-es színvonalba. Persze sok kitartás és fegyelem szükséges, de már ez elmúlt egy év alatt is rengeteget tanultam itt – mondta az ifjú sportoló. Érdekesség, hogy Natalie nővére, Nadine – aki ma a Ferencvárost és a felnőtt válogatottat erősíti – korábban évekig szintén Érden kézilabdázott.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mik a tervei a jövőt illetően a mohácsi tehetségnek, még nem tudott pontos választ adni.

– Tizenkilenc évesen még nagy út áll előttem. Próbálom mindenből a maximumot kihozni, s egyszer valóra váltani az álmom, hogy a testvéremmel, Nadine-nal játszhassak együtt – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában