labdarúgás

2019.09.17. 11:55

Látványos megoldásokkal szórakoztattak a legendák

Ritka látvány fogadta a PMFC Stadion körül sétálókat vasárnap, hiszen már jó három órával az NB III-as bajnoki előtt gyülekeztek a rajongók. Igaz ennek most különleges oka volt, hiszen a régi nagy kedvencek, a PMSC és az UTE öregfiúi csaptak össze.

Kvanduk Bence

Szép számmal látogattak ki a pécsi rajongók a PMSC–UTE Öregfiúk gálamérkőzésre vasárnap, és minden szép megmozdulást tapsviharral díjaztak.

A kezdés után még elhangzott a nézők soraiból: „Ez pont olyan, mint régen, csak lassított felvételben”, mire jött is a replika: „Mi épp ugyanannyit öregedtünk. Mi se tudjuk már olyan gyorsan nézni.” Aztán felpörögtek az események, amikor Gyánó lövése fölé szállt. Bő negyed órával a kezdés után pedig Mészáros örvendeztette meg a hazai szurkolókat egy látványos szólóval a felezőtől a tizenhatosig. A nézők jól szórakoztak, a régi jelszavak és zrikálások is elhangzottak nevetés közepette.

Az Újpest aztán átvette az irányítást, főleg Vébernek köszönhetően, aki folyamatosan szórta a nagy zsugákat, majd gólt is szerzett. Ezt követően pedig Egressy előbb egy beadást követően klasszis megoldással szerzett gólt, majd a második játékrészben gyönyörűen vette át a labdát két védő között, és lőtt a kapuba. Nem sokkal később harmadik találatát is megszerezte a támadó, végül húszról Zombori is bevette a pécsiek kapuját.

Nem adták fel természetesen a hazaiak, és Gyánó szépített a hajrában (1-5), ekkor az óriási taps közben fel is harsant a lelátón: „Fordítunk!”, ami ismét nevetésbe torkolt. A hármas sípszó után vastapssal, sokan állva, köszönték meg kedvenceiknek az újabb élményt.

PMSC–UTE 1–5 (0–2)

Gólszerzők: Véber, Egressy (3), Zombori, ill. Gyánó

Fontos diadal

A gálameccs után jöhetett a rangadó is, melyen nem sok esélyt adott ellenfelének a PMFC, ennek pedig 1500 néző örülhetett a helyszínen. Már az első félidőben 2-0-ás előnyt dolgoztak ki a vörösök a Kecskemét ellen – előbb Grabant, majd Kónya talált be –, a második játékrészben pedig tovább növelték előnyüket Geiger találatával. Ezzel kissé leszakította magáról az éllovas a megyei rivális Szentlőrincet, amely a Kozármislennyel ikszelt hazai pályán, valamint megtartotta előnyét a bajnoki címre is esélyes Monorral szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában