kosárlabda

2019.09.12. 20:48

Remek meccsel, győztesként zárta történelmi kupáját a PVSK

Őrületes hajrával bajnokként fejezte be a saját rendezésű centenáriumi felkészülési kupáját a PVSK az OSE Lions ellen.

Kvanduk Bence

Nagyon hangulatos mérkőzésen, rajongói töretlen támogatása mellett lett bajnok a PVSK a Lauber Dezső Sportcsarnokban csütörtök este.

A pécsi csapat – miután szerdán egy nagyszerű harmadik negyeddel elintézte a Jászberény gárdáját – az OSE Lions-szal találta szemben magát a fináléban. Az első játékrészben kiegyenlített mérkőzést láthatott a közönség, egy négy perces rövidzárlat miatt viszont az Oroszlány hét pontos vezetése mellett vonulhattak szünetre a csapatok.

A harmadik negyedben aztán Smith két óriási zsákolással és egy lopással még magasabb fokozatra kapcsolta sajátjait, amivel egyenlíteni tudott a Pécs a dudaszóig. A döntő negyed úgy tűnt az OSE kedve szerint alakul, de Diggsék egy pillanatra sem lassítottak, és három perccel a vége előtt Pongó ismét egyenlített, majd Smith a vezetést is megszerezte két támadással később. Mégis az utolsó fél percre az OSE egy pontos vezetésével indult a két gárda, de Veljko tökéletesen valósította meg a Csirke Ferenc által felvázoltakat az ellenfél palánkja alatt, majd a másik oldalon Csirics biztos kézzel szerezte meg az utolsó másodpercekben a gyűrűről letáncoló labdát, amivel biztosította a végső diadalt.

PVSK-VEOLIAOSE LIONS 72-70 (15-10, 11-23, 21-14, 25-23)

MATRO-PVSK Férfi Kosárlabda Kupa – Döntő. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 900 néző

PVSK-Veolia: Pongó 11/6, Smith 12, Diggs 14/3, Csirics 11, Aiken 9. Csere: Horti 4, Ruják A. 5/3, Budimir 6, Dragasevics. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Oroszlány: Remy 23/9, Bozonic 16/9, Washington 6/3, Zsíros 3/3, Rizvic 8/3. Csere: Anda D. 2, Demeter 2, Mohácsi 2, Illés 4, Garamvölgyi 4. Vezetőedző: Sebastian Krasovec.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában