Kerékpár

2019.10.03. 14:39

Az angliai vb-n is célba ért Jordán Dorka

Az év elején kezdett el ismerkedni a sportággal, mára pedig ő lett az első pécsi nő, aki egy országúti kerékpáros-világbajnokságon célba ért. A háromszoros ifjúsági magyar bajnok Jordán Dorka a 77. helyen zárta az angliai Yorkshire-ben megrendezett vb U19-es mezőnyversenyét, de úgy érzi, még meg kell tanulnia kerékpározni.

Szabó Dániel

A 17 éves Jordán Dorka idén januárban kezdett el versenyszerűen foglalkozni a kerékpározással, ehhez képest a 19 év alattiak kategóriájában már háromszor ünnepelhetett magyar bajnoki címet, augusztusban a hollandiai Európa-bajnokságon is ott volt az indulók között, a múlt héten pedig az angliai Yorkshire-ben megrendezett országúti kerékpáros-világbajnokság mezőnyversenyét fejezte be sikeresen. A Lotus Cycling Team sportolója a 77. helyen zárt az U19-esek között, s ezzel ő lett az első pécsi női bringás, aki célba ért egy vb-n.

– Nagyon jó volt ott lenni a világbajnokságon, remekül éreztem magam. Ez egy órási megtiszteltetés számomra – mondta lapunknak Jordán Dorka. – A teljesítményemmel viszonylag elégedett vagyok, de lehetett volna jobb is. Van bőven hova fejlődni, de ez így elsőnek nem volt rossz. Remélem, hogy még sok vb-n szerepelhetek, de előtte meg szeretnék tanulni rendesen kerékpározni.

A baranyai csapat trénere is elismerősen nyilatkozott Jordánról, de azt is kiemelte, hogy ennél sokkal több van tanítványában.

– Nagy dolog, amit Dorka elért

– fogalmazott Horváth Zoltán, a Lotus Cycling Team edzője. – Egyedül a technikai hiányosságai miatt került hátra, nem mert bemenni a mezőnybe lökdösődni. Erővel viszont nagyon jól bírta a versenyt, ami pozitív. Terveink szerint jövőre már a top ötbe is odaérhet a világversenyeken, de az érmes helyek egyike sem elérhetetlen. Reméljük, hogy később, a felnőttek között is komoly eredményeket ér el, de addig sok munka vár rá.

A tréner hozzáette, hogy a Lotus Cycling Team célja, hogy válogatott sportolókat neveljen ki a jövőben is, és továbbra is várják csapatukba az elszánt baranyai fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában