Asztalitenisz

2019.12.06. 19:50

Izgalmas csatában maradt alul a PEAC az Európa-kupában

Az osztrák Wiener Neustadt jobbnak bizonyult a PTE PEAC asztalitenisz-csapatánál a két egyesület első Európa-kupa találkozóján.

Kvanduk Bence

Vereséget szenvedett a PTE PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata az Európa-kupa kieséses szakaszának második fordulójában az első kiemelt osztrák Wiener Neustadt ellenében. Bár a vendégek nem hozták magukkal koreai klasszisukat Pécsre, így is komoly erőket sorakoztattak fel az iráni Ali Alkhadrawi, a cseh Tomas Konecny és a német Felix Wetzel személyében.

Az összecsapások sorát Pető Zsolt nyitotta volt csapata ellen, akiknek színeiben Ali Alkhadrawi került vele szembe. A pécsi játékos viszont nagyon simán hozta az első két játszmát, kérdést sem hagyva afelől, mi lesz csatájuk végkimenetele. Az iráni egyedül a harmadik játszmában tudta kihívás elé állítani Petőt, akkor 7-7-ig fej-fej mellett haladt a két versenyző, azt követően viszont a PEAC kiválósága nem hibázott. Így pedig repülőrajtot tudtak venni a hazaiak.

Következőként Demeter Lehel és Konecny állt az asztal két oldalára. A felek nagy csatát vívtak egymással, hol a pécsi, hol a cseh kerekedett felül a másikon. Pattanásig feszült kettejük párbaja, amiből éppen csak, de a bécsiek versenyzője került ki győztesen.

Harmadjára Gerold Gábornak kellett volna megállítania Wetzelt. Kettejük csatája pedig megszólalásig hasonlított az egyel korábbira, egyedül a döntő játszma hozott kevésbé szoros sikert a vendégek javára.

A negyedik meccsre Pető Zsolt és Tomas Konecny ragadott ismét ütőt. Bár a pécsi végig komoly nyomás alatt tudta tartani ellenfelét, felül kerekednie nem sikerült rajta az idegek csatájában, és a negyedik játszma 14-12-es vendég sikere, az egész találkozó végét jelentette.

Folytatás december 13-án 18.00-tól Bécsben.

PTE PEAC Kalo-Méh–Wiener Neustadt (osztrák) 1:3

Férfi asztalitenisz Európa-kupa. Pécs, 75 néző. Pető Zsolt–Ali Alkhadrawi (irán) 3:0, Demeter Lehel–Tomas Konecny (cseh) 2:3, Gerold Gábor–Felix Wetzel (német) 2:3, Pető Zsolt–Tomas Konecny 1:3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában