súlyemelés

2020.02.13. 19:05

Már nem Gyurkovics a kapitány

Már nem Gyurkovics Ferenc a magyar felnőtt férfi és női súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya. Három és fél évig látta el ezt a feladatot. 2016 májusa óta töltötte be a szövetségi kapitányi tisztet, előtte abban az évben januártól egészen idáig, megbízás alapján az utánpótlást is irányította.

Horváth L.

– Nem akartam hosszabbítani – vallotta be Gyurkovics. – Új kihívások várnak rám a sportágon belül és azon kívül is, a súlyemelés eszközrendszerét szeretném beépíteni más sportágakba, ezért innen kezdve szorosabbra fűzöm a kapcsolataimat a Pécsi Tudományegyetemmel és a Testnevelési Egyetemmel.

Arra a kérdésre, hogy mi volt az elválás igazi oka, ezt felelte:

– Nem sikerült maradéktalanul megvalósítani a szakmai céljaimat. A felnőtt férfiválogatott irányítását és a sportág fejlesztését illetően több tervemre nem volt a szövetség részéről sajnos fogadókészség.

Haragos Attila személyében már meg is van az utóda, ő a sydney-i olimpián volt a válogatott másodedzője és később Gyurkovics segítője lett, amúgy a mindennapokban a REAC szakosztályánál irányítja a szakmai munkát.

Gyurkovics a szövetségi kapitányság leadása után sem fog unatkozni, továbbra is sportvezetőként dolgozik a Pécsi Súlyemelő Egyesületnél, ahol egyébként jelentősen megnőtt az utánpótláskorú versenyzők száma, 30 esztendeje nem voltak ilyen sokan, mint most. Pécsett és a vajszlói kihelyezett szakosztálynál összesen 41-en emelnek súlyt, közülük húszan fiatalok.

A baranyai megyeszékhelyen a PSE létesítményében új arcot fedeztünk fel, Horváth Beáta edzőként lett tagja az irányító stábnak, a Szekszárdról igazolt hölgy elsődleges feladata az utánpótlás-nevelésben az életkornak megfelelő képességfejlesztés.

Aranyérmes lett

Több versenyen indultak mostanában a PSE súlyemelői. A felnőtt országos bajnokságon, Oroszlányban Gyurkovics Ferenc a 109 kilósok mezőnyében aranyérmes lett, ez volt a 12. ob-elsősége a pályafutása során. Ugyanitt Trasszer Dávid 89 kg-ban ötödik helyezést ért el, teljesítménye 132 kiló (102 szakítás, 130 lökés). Szintén Oroszlányban a nőknél Szerencsés-Fekete Nóra 76 kg-ban a dobogó második fokára állhatott fel, eredménye: 154 kg (67+87). Trasszer a junior ob-n, Szerencsen is érdekelt volt, itt megnyerte a 96 kilós súlycsoportot, ehhez az összetettben a 233 kilója (103+130) segítette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában