küzdősport

2020.03.10. 19:06

Virradat SE néven folytatja működését a Pécsi KSE

A Pécsi Küzdősport SE átalakult, a jövőben már Virradat Honvédelmi Közhasznú Sportegyesületként működik tovább. Az új elnök, Szalma Gábor nagyot álmodott, és jelezte, új névvel, de töretlen hittel és lelkesedéssel folytatják tovább a megkezdett munkát.

Kvanduk Bence

Új kezekbe került a PKSE irányítása. A továbbiakban a Virradat Zrt. vezérigazgatója, Szalma Gábor áll az egyesület élén. A sportegyesület pedig a cég nevét viszi tovább, így a jövőben Virradat SE-ként vág neki a versenyeknek.

A jövővel kapcsolatban az új vezetés nagyot álmodott. Egy, a városban páratlan küzdősportcsarnok létrehozásán dolgoznak. A hajdani bőrgyár területén vásároltak egy épületet, melynek az átalakítása jelenleg is zajlik. A háromszintesre tervezett létesítmény összköltsége a 100 millió forintot is eléri, melynek a negyedét már a beruházásra költötték.

A Virradat SE keretein belül dzsúdó-, aikido-, boksz-, kick-box, lövészeti, haditorna-, off-road és lovas szakosztály működik, de szeretnék a palettát további sportágakkal bővíteni.

Szalma Gábor elmondta, hogy fontos számukra a fiatalok sport iránti elkötelezettségének fejlesztése és az ifjúság hazafias szellemben való nevelése, mert hisznek benne, hogy a sport mindig honvédelem. Ennek szellemében kezdeményezték csatlakozási szándékukat a Honvédelmi Sportszövetség felé.

Az új vezető hangsúlyozta, hogy a jövőben igyekeznek biztosítani az edzőtáborokon és versenyeken való részvétel anyagi feltételeit, és várják vissza mindazon sportolókat, akik az elmúlt időszakban a nehéz körülményeik miatt elhagyták a klubbot. Hosszú távon szeretnék a kiemelkedő sportolóikat ösztöndíjjal segíteni. Egy sportruházati márkával szponzorációs megállapodásról is tárgyalnak. Álmaik eléréséhez viszont további támogatásra, például adó 1+1 százalék felajánlásokra lenne szükségük.

Romváry Attilát, a cselgáncsszakosztály vezetőjét is elértük, aki örömét fejezte ki, hogy valaki felkarolta az egyesületet és elindult egy folyamat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában