korcsolya

2020.04.21. 11:55

Ismét edzhetnek a válogatott keret tagjai

Újra elkezdhették a felkészülésüket a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) kötelékébe tartozó válogatott kerettag sportolók és edzők a következő szezonra szigorú járványügyi rendelkezések mellett.

K. B.

Budapest 20191206 Rövidpályás gyorskorcsolya Short Track 2019 sajtótájékoztató Burján CSaba Fotó Hunskate-Gémesi Balázs

Forrás: Hunskate

Fotó: Gémesi Balázs

A munka megkezdéséhez két negatív koronavírustesztet kellett produkálnia mind a sportolóknak, mind az edzőknek személyenként, tájékoztat róla közleményében az MOKSZ. Mivel ez megtörtént, így a tervek szerint újra is indulhat az élet a korcsolyasportokban.

A keretekhez később csatlakozó sportolók online edzésmunkát folytatnak, a személyes bekapcsolódást megelőzően ők is tesztelésre kerülnek.

Ez nem vonatkozik a PSN Zrt. olimpiai és Európa-bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázójára, Burján Csabára, aki az év végéig eltiltását tölti az egyik közösségi oldalra kirakott meggondolatlan posztja miatt. Mint ismeretes, a sportoló Kínát sértő mondattal mellékelt egy fotót, amiért a szövetség egy évre eltiltotta a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban, a válogatott edzéseken és edzőtáborban való részvételtől, valamint az MOKSZ versenynaptárában szereplő versenyektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában