küzdősport

2020.05.15. 19:28

A dzsúdósok is dolgoznak már az alapokon

Nehéz helyzettel kell továbbra is megbirkózniuk a küzdősportokat űzőknek, hiszen a mostani edzésprogramjaikból éppen a testi kontaktus és az egymás ellenni harc marad ki. Így pedig egyelőre majdhogynem csak az erő és állóképesség-fejlesztés marad a PVSK cselgáncsozói számára is, bár azt végre társaságban csinálhatják.

K. B.

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

– Szabadtéren dolgozunk a szabályok betartásával, két csoportban. Az egyik része a társaságnak Kersics Dávid felügyelete mellett a Mecseken fut, a többiekkel én foglalkozom és a segítőm, Kenyeres Anna, akinek szülei révén régi kötődése van a PVSK­-hoz. A szabadtéri edzéseken elsősorban erőfejlesztő gyakorlatokat végzünk, de természetesen próbálunk más, a dzsúdóban hasznosítható gyakorlatokat végezni. Az egyensúlyi helyzetek koordinálásával, esetleges árnyékolással próbáljuk szinten tartani a tudásszintet – mondta Kersics Antal vezetőedző az egyesület honlapjának.

– Ugyan az otthon végzett gyakorlatok hasznosak voltak, de sajnos, nagyon hiányzik a harc, a test-test elleni küzdelem. Erre még várnunk kell. Sokan jobb pszichés állapotban tértek vissza, mint vártam, készek a munkára, terhelhetők is, de kell egy kis idő, amíg minden visszatér a rendes kerékvágásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában