Körkép

2020.05.11. 11:13

Lassan, de ébredezik már rémálmából a sportvilág is

Már nem sokáig kell a futballért rajongóknak nélkülözniük a legmagasabban jegyzett sorozatokat, de a tenisz szerelmeseihez hasonlóan legfeljebb képernyők előtt élvezhetik azt.

Kvanduk Bence

Budapest, 2019. november 15. A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkõzés 2019. november 15-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Megvan, hogy mikor folytatódhat a labdarúgó Bajnokok Ligája. A nyolcaddöntő egyik érdekeltjének, a francia Olympique Lyonnak az elnöke szerint augusztus 7-én játssza majd csapata a Juventus ellen esedékes visszavágóját. Jean-Michel Aulas azt is hozzátette, hogy a torinói mérkőzést még nézők nélkül rendezik meg. Azt is kijelentette a klubvezető, ha a vírushelyzet miatt lefújt bajnokságukat nem indítják újra, ők és a Paris Saint-Germain is esélytelen a továbbjutásra. Az első találkozón egyébként 1-0-ra nyert a Lyon Cristiano Ronaldóék ellen.

Szintén Franciaországhoz kapcsolódó hír, hogy a tenisz sportág helyi szövetségének elnöke, Bernard Giudicelli úgy nyilatkozott, nem elképzelhetetlen, hogy a szeptemberre halasztott Roland Garros is zárt kapuk mögött zajlik majd.

Visszatérve a labdarúgáshoz, az angol élvonal újraindítása egyre komolyabb problémákba ütközik. A Brighton & Hove Albion játékosai közül, már a harmadik labdarúgónál mutatták ki a koronavírust. Hogy kiről van szó, nem nevezték meg. A futballisták egyénileg tréningeznek továbbra is a klub edzőközpontjában. Emellett a Daily Mirror információi szerint akár 50 futballista is megtagadhatja az újrakezdést, azaz klubonként 2-3 labdarúgó. Mindenesetre a klubok képviselői a mai napon találkoznak, hogy egyeztessék a folytatás terveit. A top­liga az előzetes elképzelések szerint júniusban zárt kapuk mögött folytatódna.

A német Bundesliga folytatása itt van a küszöbön, hiszen már ezen a szombaton ismét pályán lesznek a labdarúgók. A sérülések viszont nem kerülik el az egyesületeket. A bajnoki címről álmodozó Borussia Dortmund játékosai közül ketten is kidőltek, így Marco Reus és Dan Axel mellett már Axel Witselre és Emre Canra sem számíthat a sárga-feketék mestere.

Hasonlóan jártak a spanyol bajnokságot vezető Barcelonánál, ahol alig kezdték el a tréningeket, máris elvesztettek egy játékost. A francia Samu­el Umtiti dőlt ki. Azt még nem tudni, hogy a júniusi folytatásra rendbe jön-e. A LaLiga csapatait más csapás is sújtja, három labdarúgó tesztje lett pozitív, köztük Renan Lodié, az Atlético Madrid hátvédjéé.

Mindeközben Jao Ming, a Kínai Kosárlabda-szövetség elnöke a koronavírus-járvány miatt február elején félbeszakított bajnokság újraindításán dolgozik, és három verziót is kidolgozott a folytatásra.

Így lehetnének a stadionban szurkolók

Egészen különleges módszert dolgozott ki a dán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Aargus GF egyesülete arra, hogyan lehetnének ott meccseiken a rajongók. A klub képernyőket és hangszórókat állít majd fel a valószínűleg május eleji Randers elleni mérkőzés idejére a lelátókra, amelyeket a Zoom program segítségével érhetnek majd el a rajongók. A meccsre ingyenes jeggyel léphetnek be az érdeklődők, akik még azt is kiválaszthatják, melyik szektorban akarnak ülni. Így pedig majd a labdarúgók is láthatják, hallhatják az otthonukban szurkolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában