Kosárlabda

2020.05.20. 13:27

Ma ismét kinyitja kapuit az NKA Pécs

K. B.

Forrás: bama.hu

Fotó: Laufer László

Ahogyan minden sport­egyesület, úgy a Rátgéber László vezette Nemzeti Kosárlabda Akadémia is azonnal elkezdte kidolgozni, hogyan térhetnek vissza játékosai a pályára, amikor a kormány engedélyt adott erre. Az egészség megőrzése érdekében hosszasan egyeztettek a megfelelő módról, és ma jött el az a pillanat, hogy ismét élet költözhet az akadémia falai közé.

– Hosszas szervezői munka után végre visszatérhetünk a régi kerékvágásba. Igaz, mindezt csak szépen, fokozatosan. Szerdán nyitjuk kapuinkat, és először a helyi gyerekekkel kezdünk foglalkozni. A kollégiumunkba néhány nappal később, hétfőn költözhetnek a kosarasok − természetesen ennek működtetése külön tervet igényel: az első és legfontosabb változás az, hogy egy szobában csupán egy fiatal tartózkodhat. Hatvan férőhelyes a létesítmény, így alapvetően mindössze harminc ifjú elszállásolásáról beszélhetnénk most, ha néhány termet nem alakítottunk volna át: ily módon hatvan százalékos kihasználtsággal üzemeltethetjük − nyilatkozta Rátgéber László az utanpotlassport.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában