foci

2020.05.06. 09:58

Megnyílhat az út a Szentlőrinc előtt is az NB II.-be

Az érdiek lemondása a feljutás jogáról hozhatja helyzetbe a második helyen végző baranyai labdarúgócsapatot.

K. B.

a20190921_Szentlrõrinc (piros) _ gyirmót Magyar kupa labdarúgó mérkõzés_ll_dn

Fotó: Laufer László

Mint köztudott, arról már döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség, hogy csak az élvonal és a Magyar Kupa hátramaradt találkozóit rendezik meg. Az alsóbb osztályokat jelenlegi állásuk szerint lezárták, és a feljutást érő pozícióban álló csapatoknak joguk van nevezni a magasabb osztályba. Így bár még nem teljesen biztos, mert a licencüket még nem kapták meg a pécsiek, de óriási valószínűséggel a PMFC az NB II.-ben folytatja. Na de nem csak a Közép-csoport élén végző baranyai alakulatnak, de a sarkát taposó Szentlőrinc előtt is kinyílhat az ajtó, ugyanis a Nyugati csoportot megnyerő Érd nem tudja vállalni a feljebb lépést. Létesítménye alkalmatlan NB II.-es meccsek megrendezésére, továbbá az anyagi lehetőségei sem teszik lehetővé a másodosztályú szereplést.

A versenykiírás értelmében ebben a helyzetben a három csoport legjobb, nem automatikusan feljutó csapatának ajánlják majd fel az indulás jogát – jelen esetben pedig ez a Szentlőrinc SE, amely bármelyik másik csoportban bajnok lehetett volna a teljesítményével (44 pontot gyűjtött). Keleten az első és második helyezettnek, azaz a feljutó Debrecennek és a Füzesgyarmatnak is 38 pontja van, Nyugaton pedig a III. Kerületi TVE 41 ponttal áll a második helyen, a 42 pontos Érd mögött.

– Erről a hírről természetesen már mi is hallottunk, többen is kerestek ez ügyben, de hivatalos értesítést nyilván még nem kaptunk – nyilatkozta Kovácsevics Csaba, a Szentlőrinc SE szakosztályvezetője a klub honlapjának. – Ha kapunk, akkor megvizsgáljuk, átgondoljuk, miképp tudnánk élni az NB II-es szereplés lehetőségével. Az biztos, hogy minden tőlünk telhetőt megtennénk azért, hogy felnőtt csapatunk a második vonalba kerüljön, hiszen ezért küzdöttünk a szezon során, s ezért is adtunk be licenc-kérelmet az NB II-re is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában