kosárlabda

2020.05.29. 08:30

Nem lesz Iványi Dalma játékosa Raksányi

Összeállt Iványi Dalma első kerete Győrben. A női élvonalban szereplő kosárlabdacsapat egyértelműen a magyar fiatalokra fog építeni a következő szezonban, ugyanakkor a korábbi pécsi játékos, Raksányi Krisztina biztosan nem fog egykori csapattársa keze alatt dolgozni.

Szabó D.

Belgrád 20190705 Kosárlabda 2019 nõk nõi Európa bajnokság EB válogatott edzés Raksányi Krisztina Nemzeti Sport Fotó Koncz György

Fotó: Koncz Gyorgy

Az ősszel még a szerb Milos Pavlovics irányította a gárdát, majd decemberben Merim Mehmedovic váltotta. A bosnyák szakember sem maradhatott sokáig a padon, hiszen nemrégiben a pécsi kosárlegendát, Iványi Dalmát nevezte ki a felnőtt együttes élére a klub.

A győriek összesen három légióst igazoltak: a csapat karmestere a 27 éves amerikai Brianna Kiesel lesz, a négyes posztra a 23 éves észt válogatott Kadri-Ann Lass érkezik, míg centerposztra az amerikai Beatrice Mompremiert szerződtették.

Hazai fronton a 23 éves Dubei Debórával és a 22 éves Weninger Virággal erősödött a keret – mindketten Sopronból érkeznek. Marad Barnai Judit (26), Mansaré Manty (30), Dombai Réka (17), Keita Aya (17), Török Ágnes (22), Révész Boróka (20), Baffy Fanni (19), az utánpótlásból pedig felkerül Ferenczi Kata (16), illetve Milkovics Réka (16). Így Raksányi Krisztina, Czank Tímea és Varga Zsófia biztosan máshol folytatja. Sz. D.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában