Rúdsport

2020.05.11. 16:42

Nyertes koreográfiát állított össze otthon is

Számtalan példát láthattunk már az elmúlt hetekben arra, hogy a különböző sportágakban milyen ötletes megoldásokkal rukkoltak elő, hogy a négy fal között is legyen lehetőség versenyezni. A virtuális futóversenyektől kezdve az online teniszmeccsekig volt már jóformán minden, így természetesen a tánc sem maradt ki.

M. R.

A PolePro rúdsportegyesület ezért kreatív kihívással készült az otthon ragadt táncosoknak. A közelmúltban „Három hét, három zene” címmel indítottak egy internetes versenyt, amelyre a pécsi Pandurics Dzsenifert is meghívták. A fiatal sportoló a profik között az első helyet szerezte meg koreográfiájával.

– Három héten keresztül minden szombat reggel a szervezők megadtak egy zenét, amire egy egyperces koreográfiát kellett összeállítani – mesélte Dzsenifer. – Bármelyik héten lehetett csatlakozni, a lényeg az volt, hogy a koreográfiáról készült videót még aznap el kellett küldeni.

A pécsi sportoló azt is elmondta, az egy kis nehézséget jelentett, hogy nem saját maga választotta a zenét, hanem a szervezőktől kapta, de amikor meghallotta, szinte egyből ihletet kapott. Ezután már csak ki kellett választani a dalnak azt az egyperces részét, amire elkészíti a koreográfiát. Az ütemre nagyon figyelt, hiszen szerinte csak így sikerülhet igazán jóra egy adott mozdulatsor. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen az ő videóját találták a legjobbnak.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel személyes díjkiosztó nem volt, de a sport­egyesület következő versenyén – amit már nem csak az online térben rendeznek meg – meglepetésben részesül. Emellett a győztes pécsi lány az egyesület egyik versenyére is kedvezményesen jelentkezhet, amivel mindenképpen élni is fog.

Pandurics Dzsenifer egyébként több rúdsportversenyre is készült, azonban a vírushelyzet miatt ezeket mind lemondták, és egyelőre nem is lehet tudni, mikor pótolják be. A veszélyhelyzet kihirdetése előtt viszont Zalaegerszegen még megmérettette magát a sportoló, ahol a Nemzetközi Látványtánc Versenyen kategóriájában szintén első helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában