az első verseny

2020.06.30. 08:30

Bicsák győzelemmel indította a szezont

Bicsák Bence győzelmével rajtolt el az idei triatlonos szezon hazánkban.

Szabó D.

A PSN Zrt. kiválósága a Kaposvár melletti Deseda-tónál rendezett ExtremeMan 2020 rövidtávú nyitóversenyén (olimpiai táv) két válogatott társát utasította maga mögé, s zárt az első helyen. Ráadásul a nőknél is pécsi siker született. A sprinttávot a szintén PSN Zrt.-s Sárszegi Noémi nyerte meg, de klubtársai is remekül szerepeltek: Soós Fanni a harmadik, Hangya Adrienn pedig a negyedik helyen ért célba.

A résztvevőknek nem volt egyszerű dolguk, hiszen nem csak egymással, a kánikulával is meg kellett küzdeniük.

– Izgatott voltam a rajt előtt, mivel tíz hónapja nem volt versenyem – nyilatkozta a Somogyi Hírlapnak az első helyen befutó Bicsák Bence. – A fő célom az volt, hogy teljesítsem a távot, ami elég kemény volt a nagy melegben. A pálya remek volt, de az úszásnál beütöttem a térdemet, ami egy kicsit hátráltatott a futásnál. A győzelmemet annak köszönhetem, hogy végig türelmesen tudtam versenyezni.

A rövidtávot követően a sprint távú triatlon versennyel egy időben rajtolt a quadratlon Európa-bajnokság, amelyen a férfiaknál a Kaposvári Vízügyi SC kiválósága, Csima Ferenc szerezte meg az aranyérmet, míg a nőknél a német Lisa Teichert. Az eXtremeMan25.75, azaz a sprint távú versenyen Sinkó-Uribe Ábel és Sárszegi Noémi diadalmaskodott. A vasárnapi fél ironman távot (összesen 113 km) Lehmann Bence nyerte meg.

Az amatőrök mezőnye is hemzsegett a sztársportolóktól. Kovács „Kokó” István személyében ökölvívó, míg a cseh David Svoboda révén öttusa olimpiai bajnok érkezett a Desedához, de eljött a hatszoros paralimpiai győztes Jiri Jezek is, aki fél lábbal tekerte végig a távot a cseh váltóban.

Az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács „Kokó” István is indult a versenyen

Mivel most egyéb elfoglaltságom akadt, így csak az olimpiai távon tudtam indulni, de már az is nagy öröm, hogy egyáltalán versenyezhetünk – nyilatkozta Kovács „Kokó” István. – Pár hónapja még azt sem tudtuk, hogy idén egyáltalán triatlonozhatunk-e. A Deseda pedig egy méltó helyszín a szezonkezdethez. Furcsa volt június végén azt hallani, hogy boldog új évet, hiszen most kezdődött csak ez a triatlonos év, ami nagyon rövid lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában