E-sport

2020.06.23. 18:45

Két magyar állhatott dobogóra a Hungaroringen

A harmadik helyen tanyázik négy futamot követően az összesítettben Michelisz Norbert.

K. B.

Sepang, 2019. december 16. A WTCR által közzétett fotó Michelisz Norbertrõl, a Hyundai versenyzõjérõl a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró malajziai futama után a sepangi pályán 2019. december 15-én. A 34 éves versenyzõ 370 ponttal megnyerte a szezont. Michelisz a versenysorozat elsõ magyar bajnoka. MTI/WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

Fotó: WTCR/DPPI Media/Florent Gooden

Remek futamokat hozott a túraautó-világkupa (WTCR) szimulátoros előszezonjának második hétvégéje. A világ legjobb pilótái a virtuális Hungaroringen mérték össze tudásukat.

Az időmérőt követően az első futamot az argentin Esteban Guerrieri kezdhette az első pozícióból, de rögtön az első kanyarban a spanyol Mikel Azcona hibájából az ötödik pozícióig csúszott vissza. A szlovák Mato Homola, Michelisz Norbert, Tassi Attila és a holland Niels Langeveld is elhúzott mellette.

Miközben az argentin igyekezett visszaküzdeni magát az élmezőnybe, a himesházi Michelisz is támadásba lendült az első helyért, de a 11. kanyarban túl szélesre vette az ívet, így maradt a második pozícióban.

A verseny hátralévő szakasza is leginkább Guerrieriről szólt, aki feltornázta magát a harmadik pozícióig, míg Michelisz végig szlovák riválisára tapadva körözött, de nem tudott hozzá elég közel jutni. Így győzelmével az első futam után Homola a bajnokság élére ugrott, megelőzve Guerrierit, és a harmadik helyről sarkukat taposó Micheliszt. A magyarok közül Boldizs ért még el jó eredményt, hatodik lett.

A fordított rajtrácsos futam is tartogatott izgalmakat. Tassi Attila számára pedig kifejezetten jól indult a futam, de egy váltóprobléma miatt visszaesett az 5. helyre. Az utolsó körökre viszont visszaautózta magát az élmenők nyakára, és Azconával, valamint Boldizs Bencével és a francia Yann Ehrlacherrel hatalmas csatát vívott a második helyért.

A futamot az argentin Néstor Girolami nyerte végül, mögötte Tassi, Azcona, Ehrlacher, Boldizs lett a sorrend. Michelisz közvetlen mögöttük, a hatodik helyre hozta be a Hyundait.

Az eredmények

Első futam dobogó: 1. Homola, 2. Michelisz, 3. Guerrieri.

Második futam dobogó: 1. Girrolami, 2. Tassi, 3. Azcona.

Az élmezőny: 1. Homola (szlovák, BRC Racing Team) 69 pont, 2. Guerrieri (argentin, Münnich Motorsport) 64, 3. Michelisz (magyar, BRC N Hyundai) 61, 4. Azcona (spanyol, CUPRA Racing) 50 ... 7. Tassi (magyar, Münnich Motorsport) 47, 8. Boldizs (magyar, Zengő Motorsport) 41.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában