kerékpár

2020.07.29. 15:03

Jordán Dorka Tamásiban is nyert egy ob-t

Közel kilenc perc előnnyel nyerte meg a Tamásiban rendezett utánpótlás országos bajnokságot Jordán Dorka, a pécsi Lotus Cycling Team tehetsége, s ezzel az összes bajnoki címet ő őrzi Magyarországon a tizenkilenc év alatti lányok között.

Szabó Dániel [email protected]

Fotó: Bak Ferenc

A pécsi Lotus Cycling Team versenyzői három korcsoportban, az ifi lányoknál, az ifi fiúknál és a serdülő fiúknál voltak érdekeltek Tamásiban.

Az ifi lányok és a serdülő fiúk mezőnye együtt rajtol el. A Lotus számára ijesztően kezdődött a 86 km-es futam, hiszen az első körben Maros András nagyot bukott, majd alkartörés gyanújával kórházba szállították. Ráadásul később Szántó Péter is elesett. Ugyan ő még vissza tudott ülni a bringára, de a végén ismét hibázott, így a mezőny végén fejezte be a futamot. Célba ért csapattársa, Balog László is, akinek ez volt élete első versenye.

Jordán Dorkára viszont ezúttal sem volt ellenszere az ellenfeleknek. Sokáig a fiúk sem tudták utolérni a pécsi tehetséget, aki végül majdnem 9 perces előnnyel győzött az U19-es lányok között, így most már korosztálya összes kategóriájában (időfutam, mezőnyverseny, kritérium, terep, hegyi) ő őrzi a magyar bajnoki címet.

– Az első körben végig a mezőny elején tekertem, ez pozitív volt, mivel hátrébb két nagyobb bukás is kialakult, szegény Andris is belekeveredett az egyikbe – emlékezett vissza Jordán Dorka. – A második körben, amikor már nem találtam egy ellenfelemet se, gondoltam gyorsítok a tempón. Na hát ez annyira sikerült, hogy egy szökést is kialakítottam, ezen nagyon meg is lepődtem. A végére eléggé elfogyott az erőm, s ugyan utolért a fiúk mezőnye, de végül beértem velük a célba. Erre a versenyre még nagyon sokáig emlékezni fogok!

A pécsiek U19-es fiainak nem volt szerencséje Tamásiban. Árvai Kristóf egész héten lázzal küzdött, s ugyan elindult a versenyen, a felénél inkább kiállt. Bagarus Bence ugyanitt célba ért, de a végére jelentős hátrányba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában