Koronavírus Baranyában

2020.09.14. 11:33

Karanténba kényszerült a komlói keret

Hatósági karanténba kellett vonulnia a Sport36-Komló NB I-es férfikézilabda-csapatának, miután kiderült, hogy több koronavírus-fertőzött is volt a csapatban.

K. B.

Forrás: Shutterstock

Mint köztudott, az első fordulóban az Eger csapatát győzte le hazai pályán a baranyai alakulat, de az ellenfélnél négy nappal a találkozó után többen is rosszul érezték magukat. Ezt szerdán jelezték is a szövetség, illetve aktuális ellenfelük felé, és halasztást kértek. Eközben a Komló már Orosházán volt, ahol le is játszotta a 2. bajnokiját. Másnap aztán a fővárosba mentek Kilvinger Bálint tanítványai, illetve a vezetőedző és stábja is, hogy elvégezzék mihamarabb a szükséges tesztet, hogy a hétvégén lejátszhassák a Tatabánya elleni meccsüket. Pénteken, amikor Katzirz Dávid klubigazgatóval beszéltünk, még nem kapták meg az első eredményeket, de reménykedtek abban, hogy játszhatnak.

Azóta viszont kiderült öt játékos fertőződött meg a vírussal, s azt is közölte a klub egy-két játékosnál már olyan tünetek is jelentkeztek, mint íz és szaglásvesztés, hőemelkedés, torokfájás.

Emellett az egyesület kiemelte, a játékosok eddig is elkülönítve éltek, és minden előírást és egészségügyi protokollt betartottak. A teljes keret két 48 óra különbséggel elvégzett negatív teszt követően kerülhet ki a karantén alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában