kajak-kenu

2020.09.26. 10:47

Remekelt a pécsi tehetség

Remekelt a Szegeden rendezett Olimpiai Reménységek Viadalán Holczer Ákos, a Pécsi Kajak-Kenu Club versenyzője, aki kajak négyesben (500 m) és kajak egyesben (200 m) is bronz­érmet szerzett.

Szabó Dániel [email protected]

A közelmúltban rendezték meg Szegeden az Olympic Hopes Regatta (Olimpiai Reménységek Viadala) elnevezésű nemzetközi versenyt, amelyen a Pécsi Kajak-Kenu Club tehetsége, Holczer Ákos is szerepelt, nem is akárhogyan!

A 2004-es születésű sportoló első versenyszáma, a több évfolyamot (15-17 évesek) átölelő kajak négyesek 500 méteres megmérettetése volt. A döntőben két magyar egység indult, Holczer az úgynevezett kis négyesben, 15-16 évesekkel ült a hajóban, míg a nagy magyar négyest 17 éves srácok alkották. Órási bravúr született, hiszen azon túl, hogy a mezőny legfiatalabb kvartettjeként Holczerék bronzérmet szereztek, az esélyesebbnek tartott hazai négyest is megelőzték.

A pécsi kiválóságra másnap a kajak egyes 200 méteres versenyszáma várt, ahol az előfutamból a második, míg a középfutamból az első helyen kvalifikálta magát a kilencfős döntőbe, ahol nyolc nemzet sportolói csaptak össze, köztük a magyar bajnok Hídvégi Hunor is. A táv felénél Holczer az ukrán és a szlovén kajakossal eljött a mezőnytől, s végül a harmadik helyen ért célba, s ezzel nem csak a bronzérmet, hanem az ötödik helyen végző magyar bajnok skalpját is megszerezte.

A PKKC kölyök váltója ezüstérmet szerzett az ob-n

A Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon is biztató eredményeket értek a Pécsi Kajak-Kenu Club versenyzői. A kölyök kajak egyesek 3x200 méteres váltó számában a Weiling Zalán, Rabb Olivér, Üveges Bendegúz alkotta egység ezüstérmet szerzett.

– Azt gondolom, önmagában nagy sikernek mondható már az is, ha valaki indulási jogot szerez az országos bajnokságra. A kis csapat becsületesen küzdött, jól versenyezett, kitett magáért mindenki – fogalmazott ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

A PKKC eredményei a Gyermek, Kölyök Magyar Bajnokságon. MK1 fiú kölyök 3x200 m váltó: 2. PKKC ( Weiling Zalán Patrik, Rabb Olivér , Üveges Bendegúz). MK2 fiú kölyök 2000 m: 7. PKKC (Vásárhelyi Gergő, Tavi Kristóf). C1 fiú kölyök 2000 m: 19. Szebeni Álmos. MK2 fiú gyermek 2000 m: 20. Lalljee-Solymár Rahul, Szalai Bálint. MK1 fiú gyermek 2000 m: 12. Tábori Endre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában