Koronavírus

2020.10.23. 16:20

Maszkviselésre kéri a szurkolókat a PMFC

bama.hu (forrás: pmfc.hu)

Péntektől, azaz október 23-tól kötelező a szájmaszk rendeltetésszerű viselése a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent kormányrendelet szerint – olvasható többek között a koronavirus.gov.hu oldalon.

“A rendelet értelmében a sportrendezvényeken csak a sportolóknak, az edzőknek, a mérkőzésvezetőnek, a versenybírónak és a segítőinek nem kell maszkot viselnie. Azt, aki a sportrendezvény szervezőjének felszólítása ellenére sem visel maszkot, a rendezvény szervezője köteles felszólítani a helyszín elhagyására” – fogalmaz a rendelet.

A fentiek értelmében a PMFC arra kéri a szurkolókat, hogy már a vasárnapi Gyirmót FC Győr elleni hazai bajnoki meccstől kezdődően a stadionba való belépéskor is viseljenek szájmaszkot, amelynek szabályszerű (szájat és orrot is teljesen eltakaró) hordása minden 6. életévét betöltött személynek a rendezvény teljes időtartama alatt kötelező – írja a pmfc.hu.

A klub arra biztatja a drukkereket, hogy vegyenek PMFC szájmaszkot a Focivilágban található PMFC Shopban, így 500 forinttal támogathatják vásárlásonként a pécsi gyermektraumatológiai ellátás fejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában