Nehéz próbatétel

2020.12.10. 09:49

A Vatikán-taktika lehet a nyerő a ceglédiek ellen

Az elmúlt hétvégén tartalékosan is remek teljesítményt nyújtó PEAC-Pécs ma 18 órakor a Cegléd csapatát fogadja a női kosárlabda NB I. 15. fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: RONASIFOTO

Ahogy már korábban is megírtuk, a PEAC-Pécsnek több mint egy csapatnyi játékosát kell nélkülöznie a novemberi válogatott szünetet követően.

A sérülések mellett a koronavírus sem kímélte a baranyaiakat, s ennek tudatában, maximum a tisztes helytállás volt elvárható tőlük az elmúlt két meccsükön. Ezzel szemben Miskolcon majdnem csodát tettek, csak hosszabbításban kaptak ki, az előző hétvégén pedig a mumusnak számító TFSE-MTK-t már meg is verték 76-59-re.

– A rutinosabb játékosainak ember felettit nyújtottak, de az elmúlt meccseken az is kiderült, hogy az akadémiáról felkerülő fiatalokra is lehet számítani – nyilatkozta lapunknak Csirke Ferenc, a PEAC-Pécs vezetőedzője. – Továbbra is nehéz helyzetben vagyunk, sőt, mivel a hétvégén kiállították Tijana Andusicot, rá sem számíthatunk. A Cegléd ellen három mutatóban biztos Guinness-rekordot fogunk dönteni: a keret átlagéletkora 20,6 év lesz, a kispadé 17,7, nem beszélve arról, hogy a padon helyet foglalók eddig 72 percet játszottak a felnőttek között, mármint összesen ennyit.

A Cegléd nagyon jól szerepel idén, eddigi nyolc meccséből ötöt megnyert, és csupán csak hármat veszített el.

– A Cegléd minden poszton erős, mi viszont hat hete semmit sem tudtunk előrelépni. Megbeszéltük a lányokkal, hogy a Vatikán-taktikát fogjuk alkalmazni. Ez azt jelenti, hogy beállunk zónába védekezni, és kérjük a jóistent, hogy segítsen meg minket – avatott be minket a tréner.

Csirke Ferenc kérdésünkre hozzátette, hogy reményei szerint a súlyos sérülést szenvedő Selcován kívül, az év végére talán már mindenki visszatérhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában