Felkészülés

2021.01.15. 18:40

Játékban is dominálna tavasszal a PMFC

Keményen meghajtja Vas László és stábja ebben a rövid felkészülési időszakban a PMFC labdarúgóit, hogy az NB II. második helyén telelő csapat bírja a tavaszi szezont.

Kvanduk Bence

Január 31-én kezdi a bajnokság második felét a PMFC, amely remekül védekezve és végül lövőformáját is megtalálva, másodikként zárta az őszt.

– Jól kezdtük a szezon elejét. Hazai pályán, magabiztos sikerrel mutatkoztunk be újra az NB II.-ben. Utána a középmezőnyben ragadtunk meg, a Szolnok elleni meccs volt az, ami változást hozott. Akkor vezetőedző nélkül, sok hiányzóval tudtunk egy értékes győzelmet aratni. Utána szinte az élmezőnybe felkúsztunk 1-0-s győzelmekkel. Ahogy meglett a magabiztosság, amit a tabellán elfoglalt pozíció adott, a játékunk is egyre jobb lett. Az őszi szezon második felére büszkék lehetünk, tizenegy meccse veretlenek vagyunk és nagyon kevés gólt kaptunk. Van mit folytatni – tekintett vissza Grabant Bence, a PMFC középpályása, majd arra is kitért, átmenthető-e ez a lendület az első tavaszi fordulóra. – A rövid felkészülési időszakba nagyon kemény munkát fektetünk. Bízunk benne, hogy az első pár fordulóban az erőnlétünkkel felül tudunk kerekedni a csapatokon, de persze játékban is szeretnénk dominálni.

A szélső elárulta, macskásak most a lábak, mert a közös felkészülés előtt már elkezdték azokat a futásokat, amiket az edzőtáborban szoktak csinálni a rövid felkészülés miatt. Hozzátette, ennek most van itt az ideje, bírni kell.

Azt is elmondta, az őszi három hét karantént követően nem csak fizikálisan, szellemileg is nehéz volt ismét felvenni a ritmust. A sikerekben nem voltak benne azok, akik fertőzöttek lettek.

– Jó volt visszatérni erre az utolsó 3-4 mérkőzésre. Azoknak, akik a betegségből jöttek vissza, azért annyira nem jött jól, hogy most van egy újabb hosszabb szünet – jelentette ki.

– Sokat elvesz a meccsekből a nézők hiánya. NB II.-ben a mi hazai meccseinken vannak a legtöbben, sőt, egy-két NB I.-es csapatét is felülmúlják a szurkolóink. Nálunk pluszmotiváció lehet, ha újra nézők előtt tudunk játszani – mondta.

Kitért arra is, bár meccsről meccsre gondolkoznak, de jó lenne, ha a bajnoki hajrában még nyomás lenne rajtuk, mert az azt jelenti, valamit jól csináltak.

Pontos időpontok

Az MLSZ elkészítette az NB II. tavaszi menetrendjét, amiben már a mérkőzések pontos időpontját is feltünteti.

Ezek alapján a Győr elleni meccsét 18.30-kor kezdi a PMFC, mivel az M4Sport közvetíti a találkozót. Azt követően márciusig minden esetben 14.00-kor lép pályára. A Kazincbarcika a Csákvár ellen otthon, míg a Békéscsaba és a Szentlőrinc ellen idegenben játszik. Március közepén aztán áttérnek a 17 órás kezdésre, amit két fél órával korában startoló meccs (Szolnok, Gyirmót) szakít csak meg. A szezont május 16-án a Soroksár ellen zárja majd a Pécs.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában