parasport

2021.01.26. 13:01

Kamerák pásztázták Konkolyékat a víz alatt

A PSN Zrt. olimpiára készülő válogatott paraúszói, Konkoly Zsófia és Iván Bence a fővárosi Duna Arénában próbálhatták ki a Magyar Úszó Szövetség professzionális víz alatti mozgáselemző kamerarendszerét a világbajnok Kapás Boglárka társaságában.

Sz. D.

A sportolók számára nagyon motiváló volt a Virth Balázs mesteredző vezette rendhagyó tréning, az innen kapott információk rendkívül hasznosak lehetnek a jövőre nézve, hiszen a mozgáselemző technológia segítségével fény derül arra, mely területeken kell még fejlődniük Konkolyéknak a tokiói ötkarikás játékokig.

– Számunkra nagyon hasznos volt, hogy mindkét sportolónknak lehetősége nyílt arra, hogy Horváth Péter szakmai irányítása alatt, élesben is kipróbálhatták a Magyar Úszó Szövetség professzionális víz alatti mozgáselemző kamerarendszerét, így az itt látottak, valamint az így kapott információk alapján még többet tudunk csiszolni a technikájukon. Az ilyen és ehhez hasonló edzések pedig különösen fontosak az ép és a parasportolók közötti integráció kiépítésében – mondta Jancsik Árpád, a PSN Zrt. úszószakosztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában