Labdarúgás

2021.02.24. 08:57

Bárki jött eddig szembe, azt legyőzték Müllerleiék

Tovább menetel a Mohácsi TE 1888 focicsapata a Baranya megyei első osztályban, cél a bajnokság megnyerése, s persze a harmadik vonalba lépés.

Pucz Péter (Forrás: Mohácsi Újság.hu)

Elképesztő tény: a lejátszott találkozók, és az elhullajtott pontok kategóriájában a mohácsi piros-fehérek, húsz pontvadászat alapján Magyarországon a legsikeresebbek. Legutóbb pénteken, a Boda ellen 4–0 lett a találkozó vége. Ezzel a 2020–2021-es évadban, 13 forduló után, a bajnokság élén a mohácsiak állnak. Ami igazán megdöbbentő, az a gólkülönbségük, a 41–1. Utoljára az első fordulóban, idegenben, a PVSK ellen kaptak gólt (1–4), a 60. percben, azt is tizenegyesből.

Attól kezdve napjainkig 1110 játékperc telt el, de a gárda hálója nem rezzent. Kicsivel több mint 12 órán keresztül (a maradék 18 percet, meg a másodperceket pillanatra feledve!) senki sem találta meg az ellenszerét a gárda csapatként végzett védekezésének.

Bárhol a világon, bármelyik osztályban, az ilyenre csettinteni szoktak.

Egyelőre sajnos a nézők a helyszínen még nem láthatják a csapatukat, ám egyszer bizonyosan visszatérhetnek a drukkerek is, bár az időpont jelenleg ismeretlen. Az irány nagyon az NB III. felé mutat, hiszen a Kvanduk János edző által dirigált formáció kissé kilóg a mezőnyből, a 15 klub közül. Méghozzá felfelé!

– Szinte minden szakvezetőnek az a vágya, hogy hátul szervezett legyen a csapata – jelentette ki a vezetőedző. – Nekem ehhez most talán jól sikerült megtalálnom az embereket. De messze még a menetelés vége, rengeteg pontot lehet szerezni, illetve veszíteni. Én csak akkor jelenthetek ki bármit határozottan, ha már matematikai esélye sincsen a többi együttesnek velünk szemben, de keményen dolgozunk azon, hogy ismét igazi futball-láz legyen Mohácson, ne csak hőemelkedés.

Kvanduk hangsúlyozta, a sikerhez vezető útjukat kikövezte, hogy rend van az egyesületnél, a csapatnál, a játékosok fejében. Megfelelő belső motivációval rendelkeznek és nem mellesleg jó képességű labdarúgók, akiknek belső igénye a fejlődési vágy. Emellett pedig az is meghatározó tényező, hogy a gárdát zömében mohácsi kötődésű játékosok alkotják, akik a szabadidejüket is szívesen töltik együtt. Ha pedig elérik a kitűzött célt, az osztályváltás jogát, akkor is helyben szórakoztatnák támadó játékukkal drukkereiket. A harmadosztályhoz szükséges körülmények megteremtésébe már sok energiát fektetettek a város és az MTE vezetői. Igaz, munka van még bőven a pályán kívül, és azon is.

Országos elsők

Ma a magyar labdarúgásban a 19 megyei I. osztály mellett a negyedik vonal tagja a Budapesti Labdarúgó-szövetség is. Ezzel tehát kereken húsz ilyen szervezett széria van. Közülük a legérdekesebb konkurencia Makó FC, tucatnyi összecsapás után, vesztett pontok nélkül, 68–1-es gólkülönbséggel. Ám ők csak 12 meccset játszottak eddig, így egy sikerrel tehát a mohácsiak mögött lépdelnek.

Hétvégén viszont ismét a pálya mindkét oldalán remek teljesítményt kell nyújtania a Mohácsnak, hogy megtartsa makulátlan mérlegét, hiszen a jó erőkből álló Villányt fogadja, amelynek élén az NB III.-ban 20 évesen gólkirályi címet nyerő Havasi Dániel rohamoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában