Tervek

2021.02.02. 11:15

Ismét lejátszanák a Feyenoord-meccset

Ahogyan a legtöbb szervezetnek, úgy a PMSC Öregfiúk Egyesületének terveit is alaposan keresztülhúzta a koronavírus-járvány. Több programot is az utolsó részletig kidolgoztak, de végül nem rendezhették meg.

Kvanduk Bence

Hiába dolgozott sokat a PMSCÖFE 2020-ban, szinte minden programjuk kútba esett a vírushelyzet miatt.

Amiket az év elején lehetett, még megrendeztük. Volt egy farsangi bál, utána díjaztuk a 65 év feletti tagjainkat, illetve volt még egy-két megemlékezésünk, de a 3-4 nagy eseményünk elmaradt. Az első májusban lett volna, az öregfiúk válogatott elleni mérkőzés, akkor elbúcsúztattuk volna azt a 7-8 játékost, aki a legtöbbször volt itt válogatott és Pécsről indult. Ezt először novemberre csúsztattuk, de végül akkor se rendezhettük meg – kezdte Mészáros Ferenc, az egyesület elnöke, aki a december 13-i Gienger-Hungária szenior teremtornára is külön kitért. Elárulva, 2020-ban az Eszék mellett Görögországból is érkezett volna öregfiúk csapat rá. – Sokat dolgoztunk mindig, mert reméltük, hogy megtarthatjuk a programjaink, de végül mindig le kellett mondani.

Ez viszont nem vette el a kedvüket, és továbbra is mindent elkövetnek, hogy ápolják a PMFC tradícióit.

– Csináltunk most egy programtervezetet. Azért csak tervezetet, mert van az a mondás, hogy ember tervez, pandémia végez. Reméljük idén az észszerűség végez. Az öregfiúk válogatott elleni meccset idén már mindenképpen le szeretnénk játszani június-júliusban, nyáron egy teqball, vagy valamilyen hasonló tornát szeretnénk rendezni, illetve a Feyenoord elleni mérkőzésről sem mondtunk le. Ha pozitív visszajelzést kapunk, ősszel megrendezhetjük – árulta el, hozzátéve, a mostani csapat tagjaival együtt is szívesen csinálnának programokat, ha erre van igény. Például egy olyan eseményt képzelnek el, ahol a klub legendás hálóőre, Katzirz Béla és mostani portása, Helesfay Donát mesél a publikum előtt. Emellett pedig saját egyesületük életét is felpezsdítenék kisebb programokkal.

Az egyesület elnöke hozzátette, a mostani NB II.-es csapat felkészülése alatt tartott motivációs előadást a játékosoknak, s ő úgy vette észre, érdeklődtek mondandója iránt Grabanték.

A trófeát még mindig keresik

Továbbra is várják a pécsi labdarúgás ereklyéit az egyesületnél, mert sok minden, így az 1985/86-os szezonban elért második helyezésért járó trófea sem került még elő. Mészáros ezúttal is hangsúlyozta, nem kell a felajánlott emléktárgyaknak az egyesület tulajdonába kerülnie, csak bizományba vennék, hogy egy kiállításra elegendő tárgyat összegyűjthessenek.

Kijelentette, napjainkra már Magyarországon is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a klubok a tradíciók ápolására, sokan nagyon jól csinálják, és ez fontos egy egyesület életében. Éppen ezért szeretnék ők is, ha kialakíthatnák a saját klubmúzeumukat, ami a későbbiekben akár az újonnan épülő stadionba is költözhetne, és ösztönözhetné a fiatalabb generációt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában