PMFC

2021.02.23. 15:25

Még jobban kell sáfárkodni a kialakított helyzetekkel

A PMFC labdarúgócsapata sokszor csak rögzített szituációkból tudott eredményes lenni az NB II.-es szezon első szakaszában, de mostanra szép lassan átbillent az arány az akciógólok felé.

Kvanduk Bence

Adamcsek Máté góljával győzte le a Pécs a Csákvárt. A 23 éves csatárt az ötös vonalán találták meg ígéretes helyzetben a társak, ami jól mutatja azt a tendenciát, hogy változik, fejlődik a PMFC játéka. Egyre gyakrabban kerülnek akcióból is ziccerbe labdarúgói, míg korábban sokszor csak rögzített szituációkból veszélyeztettek.

– Ez a félév sokat segített, hogy lássuk, milyenek az erőviszonyok, és nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy ne csak rögzített szituációk után legyünk eredményesek, hanem kidolgozott akciókat követően is – árulta el a támadó megnyugtatva minket, hogy a szabadrúgásokat továbbra is gyakorolja az edzések után Óvári Zsolttal, sőt, elemzik az ellenfelek kapusainak szokásait. – Sok helyzetet dolgozunk ki meccsenként, sokszor vagyunk lent az alapvonalon beadás szituációkban, helyzetkialakításoknál, ebből kell eredményesebbnek lennünk. Az érkezéseket, beadásokat kell pontosítani, hogy minél több gólt szerezhessünk.

Bár a Csákvár ellen csak egy találatot ért el a Pécs, de ez nagyban a vendégek kapusán múlott, aki remekül védett.

– Az ellenfélnek nem sok lehetősége akadt, összesen egy az első félidőben. Mondjuk az elég nagy ziccer volt, kellett a szerencse is, de ezen kívül nagyon sokat tartózkodtunk az ellenfél térfelén, sok helyzetet alakítottunk ki. Még jobban kell a lehetőségekkel sáfárkodni, hogy nagyobb különbséggel fejezzük be ezeket a meccseket – tért rá a hétvégi meccsre. – Nagy koncentrációt igényel, ha csak egy góllal vezetünk. Mindenkinek százszázalékosan kell végeznie a feladatát, hogy le tudjuk hozni ezeket a meccseket, mert az ilyen siker nagy fegyvertény bármelyik bajnokságban.

Hozzátette, úgy érzi, könnyebben jutnak el már olyan szituációkig, amiből eredményesek lehetnek, gördülékenyebb a támadójátékuk.

– Kreatívabbnak érzem a csapatot. Mindenki magabiztosabbá vált, amikor jöttek egymás után az eredmények. Az ilyen meccsek, mint a Csákvár elleni, erőt adhatnak – jelentette ki.

Hétvégén jön a második baranyai rangadó

A hétvégén pedig újabb presztízscsata vár már Adamcsekékre, a baranyai rangadó második felvonása.

– Minden mérkőzés fontos. Nyilván ez egy külön presztízspárharc itt a megyén belül, így mindenki plusz motivációval lép pályára, hogy ezt a derbit megnyerjük. Mindent elkövetünk a siker érdekében – jelezte.

Az első szezonbeli Szentlőrinc elleni találkozót a PMFC épp Adamcsek és Grabant góljaival nyerte 2-0-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában