Asztalitenisz

2021.05.15. 14:46

Új fejezetet vésett a PTE-PEAC a sikerkönyvébe

A szerdai sima győzelmet követően kikapott az osztrák SPG Walter Wels férfiasztalitenisz-csapata ellen a PTE-PEAC Kalo-Méh gárdája, azonban a pécsiek így is a negyeddöntőkbe léptek a döntő C-csoportjából.

Kvanduk B.

Budapest 20200628 Asztalitenisz Exrtraliga Final four Fotó: Földi Imre- Nemzeti Sport A képen: Petõ Zsolt

Az osztrákok ellen erősen kezdett Pető, azonban négy szettben így is alulmaradt, a harmadikat hozta Kojic ellen óriási csatában. Ezt követően Demeter Levenkoval csapott össze, s bár a PEAC játékosa nagyon közel állt hozzá, hogy a második után a negyedik szettet is hozza, de végül az osztrák került ki győztesen a párharcból. Harmadikként Gerold állt az asztal mögé, aki az első húzósabb játszma után magabiztosan elverte Szudi Ádámot, így életben tartotta a Pécs reményeit. Azonban Levenko egy ötödik döntő szettben legyőzte Petőt, s így a Walter Welset két győzelemmel juttatta tovább a csoportból.

A spanyol Irun Leka Enea Marpex elleni szerdai sikernek köszönhetően viszont este hét órakor a negyeddöntő első felvonásában is az asztal mögé léphetett a PEAC gárdája, az ellenfél a német Post SV Mühlhausen 1951 e.V. volt.

SPG Walter Wels– PTE-PEAC Kalo-Méh 3:1

Férfi asztalitenisz Európa Kupa, döntő szakasz, C-csoport. A pécsi győztes: Gerold.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában