WTCR

2021.06.28. 16:01

Michelisz Norbert felemásan zárta a portugáliai versenyt

Felemásan sikerült magyar szempontból a túraautó-világkupa (WTCR) idei második versenyhétvégéje, amit Portugáliában rendeztek meg.

Munkatársunktól

Mogyoród, 2020. október 17. Michelisz Norbert, a BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse pilótája a boxban a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi futamán a mogyoródi Hungaroringen 2020. október 17-én. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

A verseny első futamán a minimum erős pontszerzésre készülő Michelisz Norbert egyetlen kanyarig jutott csak, Tassi Attila pedig a hetedik helyen zárt, ugyanakkor a második futamon Tassi megszerezte első győzelmét a WTCR-ben, Michelisz pedig felfért mellé a dobogóra egy harmadik hellyel.

Az első, fordított rajtrácsos futamnál rögtön a rajtnál alakult ki káosz. Micheliszt a bajnoki címre hajtó, az első hétvége után kifejezetten jól álló Néstor Girolami lökte bele a versenytársakba. Sajnos Michelisznek ezzel az első kanyarban véget is ért a futam – később visszatért még, hogy ellenőrizze, minden rendben az autóval, de a versenybe már nem tudott beleszólni –, de vele együtt Girolami, illetve a bajnoki pontversenyt vezető márkatársa, Jean-Karl Vernay is kizúgott.

A futamot végül a Lynk&Co uralta hármas győzelmet aratva (Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Santiago Urrutia sorrendben), Tassi a hetedik helyen ért be, a Zengő Motorsport pedig szépen termelte a pontokat a hatodik Mikel Azcona, a 10. Rob Huff és a 14. Jordi Gené eredményeinek köszönhetően.

A második futamon viszont két magyarnak is lehetett örülni, igaz, Tassi ünneplése nem volt felhőtlen. A rajt után gyorsan Tassi csapattársa, Tiago Monteiro, illetve maga Tassi állt az élre, és nagyon úgy festett, hogy simán végig is tudnak menni, hogy kettős győzelmet gyűjtsenek be a Hondának, amikor váratlanul valami felmondta a szolgálatot Monteiro autójában, és elengedett a motorháztető jobb első rögzítése.

A versenybírók egyből kiintették a hazai pályán versenyző pilótát az autó veszélyessége miatt, ezzel Monteiro otthon bukott el egy futamgyőzelmet. Az első helyet így Tassi örökölte meg, és bár három Hyundai is szorongatta a leintésig, megőrizte a vezetést, begyűjtve az első WTCR-futamgyőzelmét. Mögötte Vernay lett a második, Michelisz Norbert pedig a harmadik.

Két versenyhétvége után a vk élmezőnye: 1. Jean-Karl Vernay (francia, Hyundai) 61 pont, 2. Tassi Attila (magyar, Honda) 56, 3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 56, 4. Santiago Urrutia (uruguayi, Lynk & Co) 56, 5. Tiago Monteiro (portugál, Honda ) 52, ...10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 28, ...Boldizs Bence (magyar, Zengő Motorsport Driver’s Academy) 3.

A WTCR-szezon július 10–11-én Spanyolországban folytatódik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában