Labdarúgás

2021.07.17. 13:04

Lassan összeáll a mezőny a megyeiben

Július 2-án lejárt a nevezés, a hiánypótlásra adott határidő is eltelt 9-én, aztán lassan összeáll a különböző szintű megyei focibajnokságok mezőnye.

H. L.

A felnőtteknél a bajnoki rajt az osztályok létszámának függvényében tervezetten a következőképen alakul: a megyei I. és II. osztály augusztus 21-én, a III. augusztus végén vagy szeptember elején lesz, de az idénykezdést megelőzik augusztus 15-én a Magyar Kupa-meccsek, a kupában a részvétel a megyei I-eseknek és II-eseknek kötelező.

Egyaránt 14 csapat nevezett a megyei I. és II. osztályba, de még feltöltenék a mezőnyt

A bajnokságokat illetően a megyei I. osztályban 14 klub nevezett, ám az MLSZ BMI által tervezett létszám 15, a lista várhatóan a PMFC II-vel bővül. Ugyancsak 14 nevezés futott be a megyei II-re, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának célja, hogy 16-osra töltse fel. Új együttes a feljutó Pogány és a Szabadszentkirály, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz a kiesett Pellérd és Palotabozsok sorsa. Az biztos, hogy a Hosszúhetény nem itt akar játszani, hanem csak egy szinttel lejjebb.

A megyei III-ra 41 csapat jelentkezése érkezett be, közülük kettőt valószínűleg felkérnek, hogy vállalja a magasabb osztályt. Így 39 gárda marad, ezeket három csoportba osztják be, a tervek szerint mindegyikben 13-an szerepelnének, ha végül valamennyi gárda elindul. A legutóbbi kiíráshoz képest új „felszálló” a Bódi FC II., a Bányász TC-Vasas, a Mohács II. és a Pécsi Sportolda, valamint újra indulni akar a félévkor visszalépett Szentlászló. Lesz egy csapat Babarc-Bóly II. néven, ők a hazai mérkőzéseiket Babarcon játsszák. (A Bódi FC II. pedig Csertőn lesz otthon.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában