Úszás

2021.07.20. 11:41

Szépen meneteltek a pécsiek az országos bajnokságon

Két úszó képviselte a Pécsi VM úszószakosztályát Szegeden, ahol idén az úszók korosztályos országos bajnokságát rendezték meg.

Móga R.

Forrás: PVM

A tornán 73 különböző egyesület versenyzői szerepeltek. A PVM mindkét úszója fantasztikusan szerepelt, és szinte minden számban megjavították egyéni legjobb teljesítményüket. Rhone Amy és Hotz Keve is mindvégig koncentráltan úszott, és megfogadva az edzői utasításokat, sikeresen teljesített.

A jó teljesítménynek köszönhetően már a 11. helyen szerepel a ponttáblázaton a Pécsi Vörös Meteor csapata, azaz a mostani eredményeknek köszönhetően egy híján már az ország legjobb tíz egyesülete közé sorolhatja magát a Cápa korosztályban.

Egy arany, három ezüst és két bronz lett a jutalmuk

A 2010-es születésű Hotz Keve 50 méter gyorsúszásban a 29. helyet szerezte meg. 200 méter hátúszásban a 12. legjobb időt úszta. A 100 méteres hátúszásban pedig bekerült a 10 leggyorsabb úszó közé, és nagy bravúrral a hetedikként csapott célba.

A még mindig csak tízesztendős Rhone Amy hatodik helyet szerezte meg 50 méter gyorson, 400 méter vegyesúszásban és 400 méter gyorsúszásban egyaránt egy hajszállal maradt le a dobogóról, és negyedikként ért be. Azonban 200 méter vegyesen, és 100 méter gyorson már a dobogó harmadik fokára állhatott.

Rhone Amy három ezüstérmet is bezsebelhetett az 1500 és 800 méter gyorsat, valamint a 200 méter mellúszást követően. A fiatal sportoló rengeteg erőt adott ki magából az egész versenysorozat ideje alatt, és hatalmasat versenyezve a dobogó legfelső fokára is felállhatott. Ő volt a leggyorsabb úszó 100 méter mellúszásban.

A két tehetséges sportoló fantasztikus eredményében nagy szerepet vállalt két edzőjük, Karsai Péter és Tuba Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában