Pusztakezes harc

2021.08.18. 08:28

Egy perc se kellett: újabb győzelmet ünnepelt Makai

Újabb extrém sportban próbálta ki magát Makai ­Renátó, aki a kevert harcművészetek és az erősportot követően most puszta kézzel szállt oktogonba. A ketrecben persze ezúttal sem talált legyőzőre.

Kvanduk Bence

Forrás: MW

Megnyerte első pusztakezes ökölharcmeccsét a siklósi Makai Renátó, aki a fővárosi Czene Lászlót győzte le a Cutler Beachen felállított oktogonban.

– Volt leszervezve egy mérkőzésem erre a napra Gorcyca Alexandru ellen, de azt el kellett halasztani a romániai határátlépéssel kapcsolatos szabályozások miatt. Ezért egy korábbi kihívómmal, Czene Lászlóval álltam ki, aki már korábban is a pusztakezes bunyó miatt keresett – kezdte kérdésünkre a WKF nehézsúlyú nemzetközi MMA bajnoka.

Ez a sportág már csak azért is nagy kihívás a résztvevőknek, mert semmilyen védőfelszerelés nincs rajtuk a ketrecben, s csak az öklüket használhatják. Bár háromszor 3 percesek a mérkőzések, általában már az első menetben eldől a győzelem, hiszen ha kesztyű nélkül ülnek az ütések, akkor hamar földre kerül a fogadó fél.

Makai nem is sokat habozott a mérkőzés elején, előbb ballal oda piszkált, majd egy óriási jobbost vitt be. Ebből pedig el is indított egy sorozatot, aminek a végén rászámoltak ellenfelére. Innentől pedig ez a forgatókönyv ismétlődött, amíg le nem léptették ellenfelét. Nagyjából ötven másodpercig tartott az összecsapás.

A siklósi harcos hozzátette, az elmúlt hónapok boksz edzése most kifizetődött.

– Azért is vállaltam el a fellépést, mert ez is egy olyan extrém sport, amikben szeretem kipróbálni magam – folytatta, majd elárulta, a pandémia miatt annyira képlékeny, mit lehet majd csinálni ősztől, hogy egyelőre nem tudni mi a következő meccse.

Ikrényben egyébként a BJJ Pécs is letette névjegyét, Bodonyi Bálint nyert szintén pusztakezes ökölharcmeccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában