Kézilabda

2021.08.31. 10:11

Méltó emléket állítottak Füzesi Ferencnek

Megrendezte az első Füzesi Ferenc Emléktornát a PSN Zrt. a Lauber Dezső Sportcsarnokban, illetve a Széchenyi Gimnázium csarnokában.

Kvanduk B.

a20210829_Füzesi ferenc kézilabda emléktorna a lauber dezsõ sportcsarnokban. PSN (fekete) - orosháza utánpótlás mérkõzés, Tóth János pécsi edzõ_Pécs _LL_DN

Fotó: Laufer László

Előbbiben a Csurgó, az Orosháza, a NEKA, a Balmazújváros, a Sport36-Komló, illetve a rendező serdülő kézilabdázói mutathatták meg tudásukat. Utóbbi helyszínen pedig a szekszárdi, a mohácsi, a komlói, illetve a pécsi lányok bizonyíthattak.

– A legfontosabb, hogy méltó emléket tudtunk állítani Füzesi Ferenc emlékének. Meg tudtunk emlékezni azokról a kézilabdázókról is, akik sajnos már nincsenek közöttünk. Nagyon komoly emblematikus személyek adhatták át a díjakat a csapatoknak, gyerekeknek, különdíjasoknak. Olyan komoly színvonalú tornát sikerült megszervezni nem utolsósorban, amilyen Pécsett már régóta nem volt. Csupa pozitív visszajelzést kaptunk közben és a torna után is a jelenlévőktől. Ez erőt is ad arra, hogy folytassuk és tovább fejlesszük ezt a kupát a jövőben. Közben már a csapatokkal összebeszélve, a javaslatokat figyelembe véve elkezdtük tervezni a következőt is – árulta el Kovács Gábor, a PSN Zrt. fiú kézilabdaszakágának szakmai igazgatója.

A díjakat többek közt Füzesiné Pető Erika, az ikonikus kézilabdázó özvegye, illetve lányai, Kitti és Rita adták át, valamint olyan nagyszerű sportemberek mint Katzirz Dávid, Kakas János, Danyi Gábor, Papp László, Hang Tibor, Ágoston György vagy épp Szente Gábor.

A torna mellett azt is bejelentették, hogy a városi sportcsarnok délnyugati belső előterében, Kovacsics Miklós emlékhelye mellett Pécs Megyei Jogú Város, a PSN Zrt. Sportiskola és Fülöpp Miklós által felajánlott 100 ezer forint közös erejű kezdeményezéseként elkészül Füzesi Ferenc márvány emléktáblája, amit a következő kupán avatnak fel.

A lányok versenye

Végeredmény: 1. Szekszárdi FGKC, 2. PSN Zrt., 3. Mohácsi TE 1888, 4. Sport36-Komló.

Különdíjasok

Schmidtné Holub Mária díj (legjobb játékos): Lambert Viola (Szekszárd).

Németh Zoltán díj (gólkirálynő): Bognár Zsanett (Szekszárd.

Kovacsics Miklós díj (legjobb kapus): Kovács-Gregor Lili (PSN).

Füzesi Ferenc díj (legjobb hazai játékos): Ambrus Júlia.

A fiúk versenye

Végeredmény: 1. Csurgói KK, 2. Orosházi FKSE-Tokai, 3. Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA), 4. PSN Zrt., 5. Balmazújvárosi KK, 6. Sport36-Komló.

Különdíjasok

Perger Ferenc díj (legjobb játékos): Horváth Péter (Csurgó).

Németh Zoltán díj (gólkirály): Lukács Jenő (Orosháza).

Tóth András díj (legjobb kapus): Umenhoffer Richárd (Orosháza).

Füzesi Ferenc díj (legjobb hazai játékos): Elekes Buda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában