Labdarúgás

2021.08.29. 17:22

Nem tudott pontot szerezni a PMFC Miskolcon

Magabiztos győzelmet aratott a PMFC ellen a Diósgyőr a labdarúgó NB II. 6. fordulójában.

Kvanduk Bence

Fotó: L.L.

Nem sikerült meglepetést okoznia az egyértelműen feljutni vágyó Diósgyőr ellen a PMFC-nek. Bár a 22. percben úgy tűnt, a Pécs megszerezheti a vezetést, Kövesdi találatát érvénytelenítette a játékvezető, asszisztense ugyanis lest jelzett. Nem sokkal később aztán érkezett Bárdos a másik oldalon, és egy bedobást követően csapott le a Molnár Gáborról tovább pattanó labdára, majd 13 méterről a kapuba bombázott.

Nem egész két perccel később ismét mattolták a hazaiak a pécsi védelmet. Ekkor egy hosszú indítást Horváth Zoltán futott be, majd becsúszva centerezett. Labdáját végül Hornyák terelte Helesfay mellett közelről a kapuba.

Bár a szünet előtt Horváth Zoltánnak volt még egy óriási helyzete, 2-0-al fordultak a csapatok, Vas László pedig hármat is változtatott. Hegedűs, Grabant és Bíró pedig új lendületet hozott a támadásukba. Előbbinek szinte azonnal volt egy ígéretes helyzete, de a 16 méterről a védője lába között ellőt labda elkerülte a kaput. Ezt követően pedig a másik szélsőnek volt egy kiváló beadása, de Rácz közeli fejesét fogta Póser.

A nagyon szépíteni akaró PMFC viszont így kinyílt hátul, s egy kontrából ismét mattolták Prekletéket a DVTK támadói. Oláh Bálint egy fellőtt labdát követően tálalt Horváth Zoltán elé, aki ezúttal 10 méterről már nem hibázott.

A sokkolt pécsi védelem mellett pedig egy perccel később Hornyák duplázhatott volna, de Helesfay bravúrja megmentette ettől a pécsi csapatot. Ezt követően a hazaiak egy kicsit visszavettek, a Pécs viszont nem tudta megtörni a jeget, így 3-0-s vereséget szenvedett a válogatott szünet előtt.

Vas László, a PMFC vezetőedzője: – Mélységesen csalódott vagyok. Nem erre számítottam, és nem csak az eredmény tekintetében, hanem a mutatott játékban, hozzáállásban nagyon nagy hiányosságokat véltem felfedezni. A csapatomra nem jellemző, hogy hitehagyottan, gyáván futballozzon, most ez történt. E végett alakult úgy a játék és a végeredmény, hogy az számunkra kedvezőtlen.

DIÓSGYŐRI VTK–PÉCSI MFC 3-0 (2-0)

Labdarúgó NB II., 6. forduló. Miskolc, 2483 néző.

Vezeti: Szilágyi Sándor (Becséri Gergely, Aradi József)

DIÓSGYŐRI VTK: Póser – Polgár, Szatmári, Szűcs K. – Eperjesi (Karan 81.), Zsemlye, Oláh B. (Kocsis, 87.), Bárdos – Molnár G. (Németh M., 63.) – Hornyák (Makrai, 63.), Horváth Z. (Zsolnai, 81.).

Vezetőedző: Kondás Elemér

Pécsi MFC: Helesfay – Sági (Grabant, a szünetben), Rácz L., Preklet, Katona – Króner, Futó (Hursán, 67.) – Kónya (Tihanyi, 72.), Kövesdi, Marques-Airosa (Hegedűs M., a szünetben) – Adamcsek (Bíró, a szünetben).

Vezetőedző: Vas László

Gólszerző: Bárdos (26.), Hornyák (28.), Horváth Z. (57.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában